Kolbotn IL

Historikk

Historikk

Brytesporten har nesten alltid stått i sentrum på Kolbotn. Helt siden den gang man var organisert i AIF på midten av 20-tallet og brytesporten var en av forbundets paradegrener og opp til i dag, har brytesporten bevart sitt tak på ungdommen i bygda. Selv om det naturlig har gått litt opp og ned i denne lange perioden, så har vel to tidsepoker spilt en viktig rolle.

Den første hadde man før og etter den andre verdenskrigen. I denne perioden vant Kolbotn sitt første lagmesterskap, og man skulle også vinne den første medaljen i et internasjonalt mesterskap. Mannen bak denne prestasjonen var Reidar Merli, som senere sammen med Frithjof Clausen herjet rundt på mattene i inn - og utland.

Den andre perioden hadde man fra midten av 70 tallet og frem til i dag. Også i denne perioden har man vunnet NM lag, nemlig i 1981 og siden hele 11 ganger i perioden 1985-1996. I denne epoken har man også oppnådd medaljer med bronse til Klaus Mysen i VM 1985. Jon Rønningen tok den gang gull og siden tok han 7 medaljer til i internasjonale mesterskap. Lars Rønningen ble Europamester i 1988 og 1992 og i tillegg tok han både sølv og bronse i VM for Kolbotn. Stig-Arild Kleven tok således Kolbotn IL siste medalje med sin bronse ved EM i 1993. Terje Nord tok et par medaljer i EM for junior på 80 tallet. Totalt 14 senior og 2 juniormedaljer på 10 år i internasjonale mesterskap er nok en bragd for en norsk klubb.

I samme periode har det skjedd mange andre ting, som blant annet har gruppa satt opp brytehallen på dugnad. I tillegg var klubben foregangsklubb når det gjaldt å få i gang kvinne brytinga i landet. Vi har hatt gode utøvere og er for tiden den mestvinnende kvinneklubben i NM. Internasjonalt har Ine Barlie oppnådd 1 gull, 2 sølv og 1 bronse for klubben i VM. Mens kusinen Mette Barlie har to VM sølv, 2 EM sølv og et EM bronse og Kirsten Borgen med et VM sølv i 1989.

Det er for øyeblikket et generasjonsskifte i brytinga på Kolbotn, med en god gutte- og ungdomsgjeng som herjer premielistene rundt i landet. I tillegg har gruppen den største bredden på spinnesiden her i landet så man vil i mange år fremover fremdeles ha bryting og Kolbotn som synonymer.

Kolbotn Idrettslag

Kongeveien 44, 1412 Sofiemyr
Postboks 134, 1417 Sofiemyr
Org.nr 970 95 1423

Mail: epost@kolbotnil.no, Digtal postkasse: kolbotn.idrettslag#VNTY ,  Tel: 6681 7300 / Mob: 950 91 915

Kontaktinformasjon til særidrettene ligger på gruppenes hjemmesider

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift