Ragnhild Eide deltar. Mange gode prestasjoner

Junior VM i Ungarn 9.-15.juli

Mesterskapet i Ungarn finner sted i byen Kecskemét fra 9. – 14. juli.

Langdistanse:

Mesterskapet starta på best mulig måte for Norge, med suverent gull til Kasper Fosser på langdistansen. God trønderinnsats, med en sterk 5.plass til Malin Sandstad og 9.plass til Håvard Eidsmo fra Freidig. For Ragnhild sin del, ble det et tøft møte med de Ungarske skoger, med to store bommer tidlig i løpet, og en tung dag fysisk, så kom hun til slutt på 96.plass.

Det var flate, lange løyper;  10,5 km for damene og 15 km for herrene, der damevinner Simona Aebersold sprang med kilometertid på 5.20, og Kasper Fosser på 4.37.

Sprint

Sprinten foregikk i Kecskemét. Det var en krevende løype, der postene lå tett, og veivalg ble avgjørende. Kart og terreng stemte ikke helt ved passering, og mange ble stående forvirret  å se seg rundt.  (Se bilde av post 11, hvordan åpningen ser ut på kartet). Ragnhild sprang et greit løp, og kom på 52 plass, 46 plasser opp fra dagen før. Seieren gikk nok en gang til Simona Aebersold.  Kasper Fosser tok bronse, den eneste norske medaljen denne dagen.

Mellomdistanse

Først var det kvalifisering til mellomdistansen, der 20 fra hvert heat gikk videre. Ragnhild sprang et godt løp, kom på 9.plass i sitt heat, og var dermed kvalifisert til A-finalen dagen etter.

Mellomdistansen  var i et meget krevende terreng, der o-teknikken virkelig ble satt på prøve. Ragnhild bomma litt på første post, men sprang sikkert resten av løypa, og kom inn til en sterk 16.plass. I dag ble det trippel svensk på guttesida, og ungarsk seier i dameklassen. Selv suverene Aebersold strevde i terrenget, og fikk ikke godkjent løp.

Se tracking

Stafett

Nok en stor norsk dag, med gull i herreklassen ved Håvard Eidsmo, Elias Jonsson og Kasper Fosser. De norske damene tok bronse ved Ragne Wiklund, Malin Sandstad og Viktoria Hæstad Bjørnstad.

Ragnhild sprang en god etappe på det norske andrelaget, med Tilla Farnes Hennum og Jenny Baklid. De kom til slutt på 13.plass.