Ullevål 2 tapte 14-4(4-0) mot et meget sterkt Stabæk 2

Tapte avgjørende kamp i kvalifiseringen

Tapte avgjørende kamp i kvalifiseringen

Etter 1-1 i kamper var det tirsdag kveld duket for den tredje og avgjørende kvalifiseringskampen til 1. divisjon. Ullevål 2 hadde mulighet til å rykke opp, mens Stabæk 2, som vant 1. divisjon, ville rykke ned med tap. Stabæk 2 tok ingen sjanser, og kom til spill med et veldig sterkt mannskap med blant annet Knut Holmen-Jensen, Axel Øverbye, Mikkel Killi Andersen, Mikael Bood, Eirik Halvorsen, Andreas Killingstad og a-lagets reservekeeper Sindre Bechmann. Ullevål 2 hadde med Brage Lae (a-lagets reservekeeper) og Mehol Stenersen fra a-laget, men manglet to av de mest fremtredende b-lagsspillerne i Jonas Lilja (jobbreise) og Bjørn Fredriksen (sykdom). Det ble, som ventet, altfor tøft for Ullevål 2, og hjemmelaget vant til slutt 14-4(4-0). Ullevåls mål ble scoret av Erik Meier (2 straffer), Einar Andreassen og Bjørn Riborg.

Stabæk begynte, som i de foregående kampene, i et høyt tempo, og de satt sine tre første mål i intervaller på fem minutter fra kampstart. Dermed sto det 3-0 til Stabæk 2 etter et kvarter etter mål av Thomas Holmen-Jensen (straffe), Eirik Halvorsen og Knut Holmen-Jensen. Etter dette kom Ullevål 2 mye bedre med i kampen, og man fikk jobbet Stabæk 2 mer ut på kant. Ullevål 2 kom også til et par store sjanser, og kun en fantomredning fra Sindre Bechmann hindret Rasmus Gaare i å redusere etter en glimrende Ullevål-kontring. Bjørn Riborg var også svært nære å komme seg alene med keeper etter en strålende pasning fra Vetle Rynning, men ballen spratt ikke ønsket vei i mottaksfasen.

Stabæk 2 skulle få ytterligere ett mål før pause, da Knut Holmen-Jensen kom rundt på kant, og han serverte Mikael Bood på åpent mål. Den svenske storscoreren hadde få problemer med å fastsette pauseresultatet til 4-0, i en omgang hvor Ullevål 2 kom langt bedre med etter hvert som omgangen gikk sin gang. Starten på annen omgang var også ganske oppløftende for Ullevåls del. Vidar Thorstensen økte riktignok til 5-0 på corner, men etter en times spill skulle Ullevål også få en scoring. Aleksander Smerkerud klarte å bryte et Stabæk-angrep, og han satt fart mot et ryggende forsvar. På vei gjennom ble han lagt i bakken, og Ullevål 2 ble tildelt straffeslag. Erik Meier var sikkerheten selv, og dermed reduserte han til 5-1, og 1-1 i annen omgang. Dette skulle bli starten på en vanvittig målrik periode, men dessverre var det hjemmelaget som sto for regien de neste ti minuttene. På ti minutter scoret hjemmelaget hele seks mål, blant annet etter to fantastiske flipper fra Mikkel Killi Andersen, hvor han spilte fri hhv. Eirik Halvorsen og Vidar Thorstensen.

Dermed sto det 11-1 til Stabæk 2 med 20 minutter igjen. Ullevål 2 besvarte derimot Stabæks målkalas, og på de fem neste minuttene scoret Ullevål 2 hele tre ganger. Først serverte Bjørn Riborg ballen til Rasmus Gaare. Gaare trakk seg fri, og alene med keeper var han uselvisk og spilte fri spillende trener Einar Andreassen på åpent mål. Dermed sto det 11-2. Minuttet senere var Riborg igjen sentral, da han snappet ballen fra Stabæks forsvar. Han satt full fart alene med keeper, og reduserte til 11-3. Bjørn Riborg hadde sitt beste bytte for sesongen, og var involvert i absolutt alt som skjedde offensivt i denne perioden. Bare et par minutter senere gikk han i bakken i Stabæks straffefelt, og Ullevål 2 ble tildelt en ny straffe. Erik Meier var like sikker som ved første anledning, og dermed sto det 11-4.

Stabæk 2 scoret tre mål mot tampen av kampen, og det stjernespekkede mannskapet gikk av isen med 14-4, og sørget dermed for at Ullevål 2 også i sesongen 2017/2018 spiller i 2.divisjon. Til tross for et betydelig tap i siste kamp, mot en motstander som sannsynligvis hadde hevdet seg greit i Eliteserien, har det vært en oppløftende sesong for Ullevål 2, med 2. plass i 2.divisjon og kvalifiseringsspill til 1. divisjon.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift