Ullevål 2 vant omkampen mot Stabæk 2

Ullevål 2 utlignet til 1-1 i kamper i kvalifiseringen til 1. divisjon

Ullevål 2 utlignet til 1-1 i kamper i kvalifiseringen til 1. divisjon

Stabæk 2 vant i utgangspunktet begge kampene mot Ullevål 2 i kvalifiseringen til 1. divisjon. Ullevål 2 la inn protest etter lagenes første møte grunnet Stabæk 2 sin bruk av en ikke-berettiget spiller, og dermed bestemte Bandyforbundet at den første kampen skulle spilles på nytt. Ullevål 2 vant til slutt 8-5(2-4) tirsdag kveld etter mål av Bjørn Fredriksen(4), Erik Meier(2), Jonas Lilja og Peik Gaare etter en forrykende annen omgang. Dermed står det 1-1 i kamper i best-av-tre serien.

Stabæk 2 stilte ganske uforandret fra lagenes møte på Bergbanen på søndag da de vant 9-2, men den svenske storscoreren Mikael Bood var inne på laget, mens Axel Øverbye, som scoret i A-lagets forrige semifinale mot Ullern, var ute av laget. Ullevål 2 stilte også omtrent likt mannskap som i de foregående kampene, men Jonas Lilja var tilbake etter sykdom forrige kamp og Erik Meier kom rett fra vinterferie i Florida til kampen på Stabekkbanen. I tillegg sto A-lagets reservekeeper Brage Lae i mål for første gang for Ullevål 2 siden Bergen ble beseiret for nesten en måned siden.

Stabæk 2 begynte kampen best, og før fem minutter var spilt hadde Mikael Bood sendt hjemmelaget opp i ledelsen 1-0 etter en glimrende avslutning i lengste kryss. Eirik Halvorsen doblet ledelsen etter 10 minutter, men Ullevål 2 svarte umiddelbart. Erik Meier og Bjørn Fredriksen kombinerte fint, og sistnevnte reduserte ledelsen etter 11 minutter. Dette var bare et varsel om hva som skulle komme de neste minuttene. Kort tid etter banket Erik Meier til på frislag, men denne gangen sto tverrliggeren i veien. Ullevål skulle likevel utligne til 2-2 etter 17 minutter. Sindre Bechmann i Stabæk 2 sitt mål måtte gi en retur på Bjørn Fredriksens skudd langskudd. Jonas Lilja var først på returen, og dermed var det balanse i regnskapet. Kampen var inne i en forrykende periode, og Stabæk 2 trengte kun ett minutt på å ta tilbake ledelsen. Et skudd/pasning ble slått kanonhardt inn i Ullevål 2 sitt felt, og på bakerste stolpe kunne en Stabæk-angriper sette ballen i mål fra kort hold. Dermed sto det 3-2 til Stabæk 2 etter 18 minutter.

Kampen roet seg noe ned frem mot pause, men hjemmelaget skulle score en gang til før hvilen. Etter en halvtime tok Thomas Holmen-Jensen ned et løft, og alene med keeper Brage Lae var kapteinen sikkerheten selv. Lagene kunne dermed gå til pause på stillingen 4-2 til hjemmelaget, og det ga et greit bilde av styrkeforholdet mellom lagene i første omgang. Ullevåls pause ble brukt fornuftig, og med et væromslag i pausen, var det Ullevål 2 som skulle ta tak i kampen på den knudrete isen. Ullevål 2 bestemte seg for å slå mye langt, og det ga uttelling før ti minutter var spilt. Et innslag fra Henrik Jacobsen, langt bak i banen, ble slått inn i Stabæks felt, og hjemmelagets forsvarere fikk ikke kontroll på ballen. Erik Meier takket og bukket for gavepakken, og fra kort hold kunne han redusere Stabæk 2 sin ledelse til 4-3. Få minutter etter var Meier nok en gang i begivenhetenes sentrum. Med en lekker spillvariant på corner fant han Bjørn Fredriksen foran mål, og via en forsvarer ble utligningen til 4-4 satt.

Ullevål 2 dominerte fullstendig i annen omgang, og Stabæk 2 viste stor usikkerhet i sitt bakre ledd på lange baller mot. Også Ullevåls neste scoring skulle komme etter en lang ball som Stabæks forsvar ikke klarte å ta ned. Brage Laes lange utkast endte hos Peik Gaare, som satt inn 5-4 målet alene med Sindre Bechmann. Dermed hadde Ullevål 2 snudd kampen i løpet av 20 minutter i annen omgang. Ullevål 2 ga seg ikke med det, og Erik Meier fikk sjansen fra straffemerket etter at Bjørn Fredriksen ble hindret ulovlig. Meier var sikkerheten selv (video ligger ute på Ullevåls sider på Facebook), og Ullevål 2 ledet dermed 6-4 med et kvarter igjen å spille.

Stabæk 2 hadde i mellomtiden tatt time-out, og forsøkte også de å slå noe mer langt. Stort sett var det upresist slått fra hjemmelaget, og Ullevål 2 sin bakre femmer fikk god hjelp av de to defensive midtbanespillerne til å ta ned andreballene. Brage Lae i Ullevål 2 sitt mål hadde ikke mye å gjøre, men han vartet opp med en glimrende redning fra kort hold ti minutter før slutt. Stabæk 2, og spesielt tidligere Ullevål-spiller Vidar Thorstensen, kom til en del langskudd, men de gikk i hovedsak over eller utenfor mål.  Med seks minutter igjen å spille traff Mikael Bood godt på et langskudd, og reduserte Ullevål 2 sin ledelse til 6-5. Dermed ble det nervøse sluttminutter, men Stabæk 2 klarte ikke å produsere de voldsomme sjansene, samt at det åpnet seg enorme rom for Ullevåls front-trio. Dette ble utnyttet glimrende i kampens par siste minutter, da både Erik Meier og Jonas Lilja fant Bjørn Fredriksen med strålende gjennombruddspasninger. Ved begge anledninger var han sikkerheten selv alene med keeper, og med sine fire mål kunne han fastsette sluttresultatet til en strålende 8-5 seier.

Med det står det 1-1 i kamper i best-av-tre serien som gjelder kvalifisering for 2. lagene. Den tredje kampen er enda ikke berammet, men den vil bli spilt på Stabekkbanen, sannsynligvis tirsdag 7/3 eller onsdag 8/3.

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift