Tap for Ullevål 2 i første kvalifiseringskamp

Ullevål 2 tapte 12-3(5-2) mot Stabæk 2 i første kvalifiseringskamp til 1. divisjon

Ullevål 2 tapte 12-3(5-2) mot Stabæk 2 i første kvalifiseringskamp til 1. divisjon

Ullevåls A-lag spilte kvalifiseringskamp på samme tidspunkt som Stabæk 2-Ullevål 2, og Ullevål 2 kunne følgelig ikke benytte noen av A-lagets spillere til den første kvalifiseringskampen til 1. divisjon mot Stabæk 2. Stabæk 2, som vant 1. divisjon med klar margin, valgte å stille med et meget sterkt mannskap med mange a-lagsspillere; Andreas Killingstad, svenske Mikael Bood, Mikkel Killi Andersen, Knut Holmen-Jensen, Sindre Bechmann, Eirik Halvorsen, og ikke minst Norges toppscorer fra VM, Nikolai Jensen. I tillegg hadde de med de tidligere storspillerne Alex Eide og Thomas Holmen-Jensen, samt mange lovende juniorer. Det var dermed en meget tøff kamp som ventet Ullevål 2, og som ventet, ble det for tøft. Hjemmelaget vant til slutt 12-3(5-2) etter at Ullevål leverte en god førsteomgang.

Det skulle bare ta to minutter før første mål i kampen kom. Jonas Liljas corner ble stoppet på streken av Stabæk, som fikk klarert. Ullevåls forsvar fikk derimot ikke full kontroll på ballen, og den hurtige spissen Eirik Halvorsen, som blant annet scoret tre mål da Stabæks a-lag møtte Ready i Eliteserien, satt full fart alene med Petter Indrevoll i Ullevåls mål. Der var han iskald, og dermed sto det 1-0 til hjemmelaget. Minuttet senere dro Thomas Holmen-Jensen seg gjennom hele Ullevål, men Petter Indrevoll reddet mesterlig da Stabæks kaptein kom alene gjennom. Likevel skulle det komme ytterligere to raske mål, og etter åtte minutter ledet Stabæk 2 med 3-0. De hadde blant annet igjen utnyttet en feil i Ullevåls forsvar etter Ullevål-corner, og dermed hadde Stabæk scoret på kontring på Ullevåls to første cornere!

Ullevål skulle slå tilbake raskt, og det kom på sesongens merkeligste mål. Vetle Rynning klarerte en ball langs isen fra godt inne på egen halvdel. Stabæks keeper oppfattet at lagkameratene ropte at han skulle la ballen gå, sannsynligvis fordi han trodde det var avblåst. Det var det ikke, og dermed kunne Vetle Rynning redusere til 3-1 etter klareringen fra svært langt hold!

Stabæk 2 viste et tempo og pasningsspill som ingen av Ullevåls motstandere har vært i nærheten av i 2. divisjon, og det ble tungt å holde unna for et lag med så store kvaliteter. Dermed sto det 5-1 før Jonas Lilja spilte fri Rasmus Gaare alene med Sindre Bechmann i Stabæk sitt mål. Gaare var trygg, og satt ballen sikkert i nett-taket. Hans bror, Peik, fikk en eventyrlig mulighet til å sette 3-5 rett før pause, etter fantastisk forarbeid av Bjørn Fredriksen, men avslutningen fra kort hold gikk like over mål. Dermed gikk lagene til pause på 5-2 til Stabæk 2, etter en bra gjennomført omgang av Ullevål 2, og spesielt den siste halvtimen var oppløftende

Stabæk fortsatt med enda bedre balltempo og pasningsspill i annen omgang, og det ble verre for Ullevål å holde seg samlet som et lag i defensiven. Dermed ble det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Christian Eidem scoret på en corner, og reduserte til 3-8, men det var ikke nok til å forhindre stortap 12-3. Ullevål 2 møtte rett og slett et mye bedre bandylag denne kvelden. Neste kamp i best-av-tre serien spilles førstkommende søndag (26/2) kl. 18.00 på Bergbanen. Da er Stabæks a-lag i gang med semifinaleserien mot Ullern, med kamper både lørdag og mandag, så de vil troligvis stille noe svekket fra onsdagens kamp.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift