Øvrevoll Hosle blir kvalik-motstander

Kvalifisering spilles best av tre kamper

Kvalifisering spilles best av tre kamper

Ullevål imponerte med en knallsterk sluttspurt i Eliteserien, og berget kvalifiseringsspill til fordel for Sarpsborg, som nå må ta den lange veien ned i 1.divisjon. Også i 1.divisjon var det spenning til siste slutt, men Konnerud tok et langt steg mot opprykk etter seier mot Øvrevoll Hosle i nest siste serierunde, og sikret eliteseriebilletten med seier mot Strømsgodset i siste kamp. Det betyr at Ullevål og Øvrevoll Hosle gjør opp om én plass i neste års Eliteserie. Kvalifiseringen spilles over best av tre kamper, der første kamp spilles på Bergbanen onsdag 22.februar kl. 1900.

Ullevål kom også i fjor nest sist på tabellen, men unngikk da å spille kvalifisering ettersom Øvrevoll Hosle takket nei til opprykk. I år blir det derimot best av tre kamper som avgjør lagenes skjebne for sesongen 2017/2018. Først kamp spilles på Bergbanen onsdag 22.februar kl. 19, mens borteoppgjøret spilles på Bærum idrettspark, Rud Hauger, søndag 26. februar. En eventuell tredje kamp spilles på Bergbanen tirsdag 28.februar.

To ganger tidligere på 2000-tallet har Ullevål vært ute i kvalifisering, noe som har gått særdeles bra. Seks kamper har gitt fem seire og én uavgjort, men eneste motstander som har tatt poeng fra Ullevål er nettopp Øvrevoll Hosle tilbake i februar 2010. Den gang vant Bærumslaget på straffeslag, men det var Ullevål og Sarpsborg som kunne juble etter kvalifiseringen det året.

Årets versjon av Øvrevoll Hosle kom på tredje plass i 1.divisjon, slått av Stabæk 2 og Konnerud. Laget møtte også Ullevål til treningskamp i VM-pausen, en kamp de blåkledde fra Oslo vant 8-1. Laget har likevel dyktige spillere som James Coward, Henrik Vangdal, Petter Brinchmann, Johan Tryving og Simen Clausen, alle med god erfaring fra Eliteserien. Vangdal spilte NM-finale så sent som i 2013, da Ullevål slo Stabæk 3-2. Pass også på hardtskytende Tryving, som fyrer løs på alt som er mulig å skyte på.

Støtt Ullevål i kampen for fornyet plass i Eliteserien! Møt opp på Bergbanen onsdag 22.februar kl. 1900!

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift