Thriller ventes i årets siste hjemmekamp i Eliteserien!

Sarpsborg kommer på besøk onsdag 8. februar kl. 1900

Sarpsborg kommer på besøk onsdag 8. februar kl. 1900

Onsdag 8. februar kl. 1900 drar årets siste hjemmekamp i Eliteserien i gang på Bergbanen. Det er ventet stor spenning i kampen mellom tabellens to siste lag, og som de siste årene er det nok en gang Sarpsborg som byr opp til en thrilleravslutning på sesongen. Det er mange potensielle scenarioer, men klart er at Ullevål spiller kvalifisering eller sluttspill med tremålsseier eller mer, mens det blir sisteplass i serien om Sarpsborg stikker av med full pott.

Ullevål har spilt to treningskamper i VM-pausen; seier mot Øvervoll Hosle og tap mot Ullern, og stiller fullt mannskap til den avgjørende kampen hjemme mot Sarpsborg. Som så mange ganger før er østfoldingene som står på motsatt banehalvdel når sesongen skal avgjøres. Senest i fjor var det Sarpsborg som unngikk kvalifiseringsplass med sitt cornermål til 4-3 mot Ullevål 7 minutter før slutt i siste serierunde på Bergbanen. De siste fem sesongene har Ullevål møtt Sarpsborg ti kamper i Eliteserien, og statistikken er da også så jevn som den kan få blitt. Fem seire til hvert lag og én uavgjort kamp, med 43 mål scoret for hvert lag. Det er dermed duket for spenning hele veien inn også i år!

Sarpsborg kommer med alt som kan krype og gå til Bergbanen, og er nå likt på poeng med Ullevål, men er nå foran på innbyrdes oppgjør etter seier 6-4 i Sarpsborg før jul. Med ringrever som Christer Lystad og Lars Bjørge Thorsen, samt målscorere av rang i Jonathan Kuusela og Petter Nicolaisen har østfoldingene et slagkraftig mannskap, selv om uttellingen på bortebane i årets sesong er heller skral – samtlige bortekamper har endt med tap for Sarpsborg.

Om Ullevål vinner kampen med tre mål eller mer er kvalifiseringsplass det svakeste Oslo-laget kan oppnå. Ved seier med to mål vil serien avgjøres på målforskjell om Sarpsborg slår Hamar i siste kamp og Ullevål taper mot Ready. Ved ettmålsseier til Ullevål kreves det at Ullevål tar minst like mange poeng som Sarpsborg i siste kamp. Ved uavgjort er Ullevål nødt til å ta flere poeng enn Sarpsborg i siste seriekamp, mens det ved Sarpsborg-seier er klart at Ullevål havner sist i Eliteserien.

Møt opp til en thriller av en kamp – onsdag 8. februar kl. 1900 på Bergbanen!

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift