Tungt tap i tåka

Ullern var mest effektive på Bergbanen

Ullern var mest effektive på Bergbanen

Tåkehavet lå over Bergbanen da naboene Ullevål og Ullern møttes til dyst på Bergbanen. Isen holdt likevel god stand, og det var bortelaget Ullern som stakk av med to poeng etter å ha vunnet 4-1(3-0). Ullevåls mål ble scoret på straffe av Daniel Skrettingland.

Ullevål skapte kampens første corner på Bergbanen, men det var de hvite og røde som skulle score først – før fem minutter var spilt utnyttet Daniel Zeilon bortelagets første corner til å sende Ullern opp i 1-0. Kampen var jevnspilt og tett, med to lag som hadde fokus på å minimere antall sjanser mot. Dessverre utnyttet bortelaget enda en dødball da Zeilon skjøt et frislag fra siden på mål. Smerkerud i Ullevål-buret ga en billig retur, og med en Ullern-spiller først på returen kunne bortelaget doble ledelsen etter et drøyt kvarter.

Ullevål fortsatte å skape flere cornere enn bortelaget, men sjelden ble Pete Pättiniemi i bortemålet satt på de helt store prøvene. I stedet ga Ullevål bort enda et mål – Ullevål trodde muligens at Jan-Fredrik Løland fortsatt hadde Ullevål-logoen på brystet, for han ble spilt helt alene med Christopher Smerkerud da Ullevål bygget opp spillet sitt. Løland straffet gamle lagkamerater hardt, og Ullern kunne ta med seg 3-0 til halvtidshvilen.

Etter pause innledet også Ullevål positivt, men heller ikke i denne perioden ga trykket noen form for uttelling. I stedet kunne enda et dødballmål øke bortelagets ledelse. Denne gang var det Rickard Fritjofsson som smalt en corner i nettet til 4-0. Ullern kom seg mye rundt på kant i denne perioden, og var nære å øke ledelsen på en av cornerne dette ledet til. I stedet kunne Ullevål redusere med 20 minutter igjen på klokka. Jonas Gaare er i storform for Ullevål, og nok en gang ble han ulovlig forhindret i motstanderens straffefelt. Daniel Skrettingland reduserte til 4-1 med sin tredje straffescoring på to kamper, og Ullevål hadde et lite håp om å skape spenning på slutten. Man kom dessverre ikke nærmere enn et stolpeskudd fra Jesper Sagen i den sjansefattige kampen, og Ullern kunne ta med seg begge poengene vestover.

Ullevål ble passert av Sarpsborg på tabellen, og med tre kamper igjen av Eliteserien er det liten tvil om at hvert poeng kommer til å telle i kampen om å unngå sisteplassen. Siste kamp før VM-pausen spilles i Drammen søndag 22.januar kl. 1800.

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift