Solberg trakk det lengste strået søndag kveld

Knepent tap i fartsfylt kamp

Knepent tap i fartsfylt kamp

Det var tabellens nest siste lag på borteis mot tabellens nest øverste lag som møttes på Solbergbanen søndag kveld. Kampen ble likevel farstfylt og jevn, selv om det var hjemmelaget Solberg som avgjorde i siste halvdel av andre omgang. Ullevåls mål ble scoret av Daniel Skrettingland(3) og Bendik Nordbrenden.

Ullevål manglet Erik Sørensen med skade, og inn i troppen kom hardtskytende Jesper Bergersen. Det medførte likevel få rotasjoner for trener Espen Johansen, som fikk se sitt lag komme ett mål under etter 7 minutter. Thomas Moen fant Marius Austad med en glimrende pasning, og alene med keeper var Austad sikkerheten selv. Det tok likevel ikke mange minutter før Ullevål slo tilbake, og Daniel Skrettingland utlignet på straffe i det 12. spilleminutt. Den intensive starten ga seg riktignok ikke der, og kun fire minutter senere var hjemmelaget igjen i ledelsen. Sondre Kristoffersen hamret ballen i nettaket og sendte Solberg opp i 2-1.

Med en mann mindre på isen hang Ullevål likevel godt med, og da 20 minutter var spilt ble Jonas Gaare forhindret på ulovlig måte i Solbergs straffefelt. Skrettingland gikk nok en gang frem fra 12 meter, men denne gang fikk tidligere landslagskeeper Stian Østvold reddet til corner. Ullevåls toppscorer skulle likevel slå tilbake kun minutter senere. Han skjøt en corner rett i nettaket, og utlignet Solbergs ledelse for andre gang i kampen. Kampen var på dette tidspunktet jevnspilt, og det bølget frem og tilbake. Dette ledet til enda en corner for Ullevål, og det var Bendik Nordbrenden som med sitt første mål i Eliteserien sendte Ullevål opp i 3-2 ledelse da han banket ballen i nettaket etter 37 minutter. I omgangens siste minutt var det likevel tid for ny utligning etter at Petter Moen ble ulovlig forhindret i Ullevåls straffefelt. Thomas Moen misset to straffer i forrige kamp mot Hamar, og han gjentok bedriften da han smalt straffeslaget i stolpen. Måltyven Simon Stavis var derimot først fremme på returen, og han utlignet til 3-3 rett før halvtidshvilen.

Etter pause var igjen Ullevål på farten først, og etter 55 minutter markerte dommer Mats Eriksson for straffe for fjerde gang denne kvelden. For tredje gang gikk Daniel Skrettingland frem, og for andre gang fant han veien til nettmaskene på straffe. Ullevål gikk dermed opp til 4-3, men det tok ikke mer enn fire minutter til før dommer Eriksson igjen valgte å krysse hendene over hodet. Denne gang var det Solberg som ble tildelt straffe, og Thomas Moen fant denne gangen veien til nettmaskene med en velplassert straffe til 4-4.

Det bølget frem og tilbake i etterkant av målet, men det ble ikke skapt spesielt mye foran de to keeperne. Det var likevel hjemmelaget som skulle ta tilbake ledelsen det det gjensto 19 minutter. En toneangivende Thomas Moen fant Simon Stavis med en glimrende pasning, og alene med keeper sendte Stavis de hvitkledde opp i 5-4. Samme mann ble seks minutter senere servert en like fin pasning fra Marius Austad, denne gang i lufta, og han fastsatte sluttresultatet til 6-4, også denne gang helt fri med Christopher Smerkerud i Ullevålmålet.

Ullevål gjorde forsøk på å komme tilbake, men hjemmelaget holdt tett mot slutten av kampen. Det endte dermed med tap, på tross av en meget positiv kamp for Ullevål. Ullevål blir værende på kvalifiseringsplassen, med to poeng opp til Mjøndalen og to poeng ned til Sarpsborg. De to sistnevnte møtes onsdag, mens Ullevål får besøk av Ullern på Bergbanen kl. 1900. Møt opp til årets nest siste hjemmekamp!

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift