Rundspilt av serielederen

Stabæk-Ullevål 12-0(7-0)

Stabæk-Ullevål 12-0(7-0)

Det var topp mot bunn på Stabekkbanen søndag ettermiddag, og resultatet endte med Ullevåls største tap på seks år, da også Stabæk ble for sterke med 14-2. Denne gang endte kampen 12-0(7-0) etter at hjemmelaget scoret seks mål i løpet av ti minutter i første omgang.

Ullevål stilte med samme mannskap som mot Høvik, og holdt stand mot serielederen de første ti minuttene. Fra spilleminutt 14 skulle derimot de neste ti minuttene bli marerittaktige for det gulkledde bortelaget. Med en mann mer på isen kunne Mikkel Killi sette inn 1-0 i krysset helt alene med Christopher Smerkerud. Minuttet etter kom Fredrik Randsborg helt fri etter et løft, og han doblet Stabæks ledelse. 3-0 kom kun kort tid etterpå da Petter Løyning kom fri – Smerkerud reddet første forsøk, men Løyning var også først på returen. Ullevål fikk kjørt seg voldsomt, og Mikael Bood økte til 4-0 i tomt bur etter fint forspill av Axel Øverby. Ullevål tok her en time-out for å få ro i rekkene, men det tok ikke lang tid før hjemmelaget ble tildelt straffe. Tidligere landslagskaptein Anders Christensen satt inn 5-0, og ble med det førstemann til å score på straffe mot Ullevål denne sesongen. De ti forferdelige Ullevål-minuttene ble avsluttet med at Björn Buskqvist fikk stå mutters alene i Ullevål-feltet, og ballen snek seg noen få centimeter over mållinjen til 6-0.

Ullevål kom til hektene de siste 20 minuttene av omgangen, men på omgangens siste slag på ballen ville også Nikolai Jensen melde seg på. Han satt inn 7-0 fra kort hold etter at Ullevål ikke fikk klarert ordentlig.

Etter hvilen fortsatte Stabæk, selv om det hadde roet seg noe. Det tok 7 minutter før Jan Olav Løyning banket inn 8-0 helt umarkert i feltet, og bror Petter Løyning satt inn en cornerretur til 9-0. I mellomtiden hadde Ullevål hatt en gigantsjanse til å redusere, men Jonas Gaare klarte ikke overliste landslagskeeper Alexander Nygaard da han kom helt fri. Brage Lae fikk sitt lengste innhopp i Ullevålmålet da han slapp til etter 64 minutter, men det tok ikke lang tid før ballen lå i nettet bak han. Mikael Bood ble stående alene i feltet og avsluttet i nettaket til 10-0. 11-0 kom etter fantastisk angrepsspill av serielederen, og tempoet hang ikke Ullevål med på i det hele tatt. Mikael Bood avsluttet angrepet, men bør også være takknemlig for forspillet til sine lagkamerater. Nikolai Jensen avsluttet ballet med kveldens andre straffescoring for hjemmelaget, og bortelaget fikk en bandyleksjon de sent vil glemme.

Det er derimot nye tak allerede på onsdag. Stabæks overmenn Mjøndalen har sluppet inn 28 mål de siste to kampene, og de brunkledde kommer til Bergbanen onsdag 11.januar kl. 1900. Møt opp til en særdeles viktig kamp i bunnstriden!

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift