Stortap på Høvikbanen

Høviks russere ble et nummer for store

Høviks russere ble et nummer for store

Ullevål ønsket å revansjere tapet for Hamar i forrige serierunde, men 2017 sin første kamp endte med 7 mål med hjem i bagasjen til Bergbanen. Med bare 1 mål forover ble det stortap mot Høviks russerarmada.

For Ullevål ventet debut for enda en unggutt, da Håkon Jarlsby spilte sin første kamp i Eliteserien. Mehol Stenersen var også tilbake etter sykdom, mens Ola Edvardsen og Bendik Nordbrenden var satt ut av spill.

Det tok dessverre mindre enn tre minutter før den første ballen lå i nettet bak Smerkerud i Ullevålmålet. Alexander Serov kom helt fri, og Høviks stjernelag var dermed i føringen med 1-0. Ullevål kom seg noe til hektene, og var nære å utligne på corner, men etter et drøyt kvarter var hjemmelaget på farten igjen. Artyom Krapivin flippet Evgeny Opytov elegant alene med keeper, og ringreven var også han sikker alene med keeper. Samme mann var på farten etter halvspilt omgang, og da storskytteren fikk for god tid og plass banket han til nede i venstre hjørne for Smerkerud.

Ullevål hevet seg mange hakk etter at Høvik hadde løpt fra seg, og kampen jevnet seg ut frem mot pause. Rett før hvilen skulle også det gulkledde bortelaget få uttelling. Jonatan Søberg Wiede tråkket seg gjennom og ble forhindret på ulovlig vis. Det ledet til en straffe som Sigmund Karlseng omsatte i mål bak Simen Kjøllmoen.

Etter pause hang også Ullevål greit med fra start, men det tok likevel ikke mer enn 7 minutter før den første ballen lå i nettet. Ullevål mistet ball i kritisk posisjon, og Opytov fant Sergey Likhachev helt alene foran mål. Spissen var sikker da han økte til 4-1 ledelse for hjemmelaget. Ullevål slapp inn enda et mål før timen var spilt – Iskander Nugmanov flippet gjennom til Alexander Serov, og igjen var hjemmelagets nummer 17 sikker som banken alene med keeper.

5-1 skulle stå seg lenge og vel, og Ullevål var blant annet svært nære scoring da Jonas Gaare ble avblåst for offside alene med keeper. Som i første omgang klarte Ullevål å tette til bedre bakover etter hvert, selv om også neste scoring skulle tilfalle hjemmelaget. Andreas Askheim banket ballen i nettaket, denne gang bak Brage Lae, som 10 minutter før slutt kom inn i sin tredje kamp for sesongen. På kampens siste slag på ballen satt Sergey Likhachev punktum med sin andre scoring for aftenen, og fastsatte dermed sluttresultatet til 7-1.

De andre resultatene i Eliteserien gikk også Ullevåls vei, og tabellkollegene Sarpsborg og Hamar gikk også på tap. Neste Ullevål-kamp er også i Bærum – søndag 8.januar kl. 15 er det serieleder Stabæk som står for motstanden.

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift