Ullevål ga fra seg seieren i Østfold

Mistet 3-1 ledelse på borteis

Mistet 3-1 ledelse på borteis

I onsdagens bortekamp mot Sarpsborg stilte Ullevål med samme lag som mot Drammen i forrige runde. Det var viktige poeng som sto på spill, da begge lag sto med én seier hver hittil i sesongen. Hjemmelaget, med tre mann suspendert etter røde kort, kom best i gang, og det var en fortjent ledelse de tok da Christer Lystad scoret på corner etter 19 minutter.

Ved halvspilt omgang og ut var det likevel gulkledde Ullevål som tok styringen i kampen. Først testet Håkon Bakke skuddkølla, før Jonatan Søberg Wiede fikk annullert en scoring. Uttellingen skulle også komme til slutt. Rickard Geiborg fyrte av på corner og først fremme på returen var Daniel Skrettingland som kunne utligne til 1-1 med sin 6. scoring for sesongen.

Ullevål fortsatte presset på den tunge isen i Sarpsborg, og etter 37 minutter tok man også ledelsen. Sondra Hammerstad slo et frislag inn i hjemmelagets straffefelt, og en uheldig forsvarer styrte ballen forbi keeper Rikard Thorkildsen til Ullevålledelse 2-1. Bortelaget var virkelig i dytten i denne perioden, og kun minutter senere fant Lasse Torkildsen Søberg Wiede med et smart innslag. Unggutten tok ballen med seg inn i banen, og scoret på langskuddet. Lagene gikk dermed til pause på 3-1 til Ullevål.

Sarpsborg kom veldig godt ut av startblokka også etter hvilen, og i defensiven sto laget betydelig høyere enn før pause. I innledningen av omgangen skulle også hjemmelaget utnytte sjansene sine bedre enn før hvilen. Det tok ikke mer enn fem minutter før Lars Bjørge Thorsen elegant gled gjennom Ullevål-forsvaret. Han fant Jonathan Kuusela, som på blank kasse kunne sette reduseringen til 3-2. Bare to minutter senere var lagene igjen like langt da Petter Nicolaisen fikk ballen fra en motstander – han tok noen skjær inn i banen og banket inn 3-3. Snuoperasjonen var fullkommen etter en time, da Thorsen igjen gled gjennom Ullevåls backrekke. Denne gangen avsluttet han selv, og hjemmelaget var igjen i føringen.

Ullevål tok direkte time-out etter målet, og kampen jevnet seg igjen ut. Ullevål kom også til mange distanseskudd, men her sto Thorkildsen i hjemmemålet i veien. Begge lag hadde sjanser til å score, men det drøyde helt til fem minutter gjensto før neste scoring ble notert. Igjen var det hjemmelaget som var på farten, og etter Ullevålpress var det Petter Nicolaisen som kunne kontre for Sarpsborg. Hans avslutning ble blokkert, men på returen var Kuusela fremme og satt inn 5-3. Ullevål ga likevel ikke opp og minuttet senere var Jonatan Søberg Wiede tomålsscorer etter å ha vunnet en duell i motstanderens felt. I løpet av kampen hadde han dermed scoret like mange mål som hittil i sin korte seniorkarriere.

Det ville seg ikke helt for Ullevål denne kvelden, og igjen kunne Sarpsborg kontre. På overtid var igjen dyktige Thorsen frempå, og han fant Nicolaisen umarkert inne foran mål. Han avgjorde dermed til 6-4 for hjemmelaget.

Ullevåls neste kamp er lokaloppgjøret mot Ready. På bandyens festdag, andre juledag, er kampstart allerede kl. 1300. Møt opp!     

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift