17 årig Ullevålspiller til A VM i Sandviken

Theo møter Lomanov! Den tyske landslagsledelsen kan bekrefte at Ullevålgutten Theo Houck er en svært aktuell kandidat for den tyske A-landslagstroppen til A VM 2017 i Sandviken.

Theo møter Lomanov! Den tyske landslagsledelsen kan bekrefte at Ullevålgutten Theo Houck er en svært aktuell kandidat for den tyske A-landslagstroppen til A VM 2017 i Sandviken.

Tysklands Forbundskaptein Evgeny Epifanov melder at endelig uttak skjer før jul, men tilføyer at Theo etter alle solemerker blir tatt ut.  A VM går av stabelen 30 januar til 5 februar.

Da Tyskland rykket opp i A puljen i Uljanovsk 2016 gjorde den norske landslagsledelsen Epifanov oppmerksom på Ullevålgutten med tysk pass. Dette førte til at Houck ble tatt ut til Tysklands kamper mot Nederland i Triavium hallen i Nijmegen 5 November. Pga flytt fikk han dessverre ikke med seg 4-nasjoners turneringen i Nymburk i Bøhmen distriktet i Tsjekkia, mellom vertsnasjonen Tsjekkia, Nederland, Tyskland og Sverdlovsk fylke 10 -11 september.

Theo Houck har to pass og er for øvrig p.t. på skoleutveksling i Berlin. Han er 17 år med klubbtilhørighet i Ullevål IL i den fremgangsrike 99 årgangen som kan skilte med to aldersbestemte seriegull, to NM sølv og deltakelse i Mini World Cup. Theo var også i Norges U17 tropp i Lillehammer Youth Olympics 2016. Han tilhører dermed den eksklusive gruppen av bandyutøvere som har spilt bandy i vinterolympisk sammenheng.  

I følge forbundskaptein Epifanov tilfører Theo Houck Tyskland en forsvarsspiller og ren bandyspiller, noe som er nyttig i et lag med et stort innslag av ishockeyspillere. Ullevål 99 trenerne utdannet ham gjennom barne- og ungdomsbandyen til forsvarsspiller hvor han stort sett har tatt rollen som libero (senterhalf/midtstopper).

Ullevål 99/98 inviterte tidlig forsvarskjempen Jon Rikard Øen (Mjøndalen) for inspirasjon. Øens mantra er at Norge mangler utdanning av forsvarsspillere. Ullevål 99 og 98 tok dette på alvor og satset på spesialiserte forsvarsspillere hvor Theo var en. Theo er fysisk godt trent med 3000 meters tester ned mot det lave 10-tallet. Han er temposterk og har vist i Ullevål gutts internasjonale kamper at han makter å komme opp i raske svensker og russere. Dette kommer godt med i A VM hvor Tyskland mest sannsynlig møter Russland eller Sverige i kvartfinalen. 

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift