Hjemmetap mot Drammen

Én god omgang ikke nok mot Drammen

Én god omgang ikke nok mot Drammen

Ullevål kom til kampen mot Drammen med fem strake tap, men hadde håp om å snu trenden på hjemmebane søndag kveld. Med Ola Edvardsen og Fredrik Bakken skadet var det tid for Greger Svenn, Mehol Stenersen og Håkon Bakke på de tre plassene nærmest Christopher Smerkerud, mens Simen Schau spilte sin andre kamp på rad som spiss, denne gang sammen med Daniel Skrettingland, som var tilbake etter sykdom.

Ullevål kom godt i gang i kampen, og da Jonatan Søberg Wiede ble stanset på ulovlig vis fikk Ullevål sjansen fra straffemerket for første gang siden 6.januar. Dessverre ble Skrettinglands skudd reddet av Oliver Hereta i bortemålet. Ullevål skapte i denne perioden bra med cornere, og det var også på denne måten målet kom. Jonas Gaare var først fremme på en cornerretur, og med sitt første mål for sesongen sendte han Ullevål i føringen.

Det tok riktignok ikke mange minuttene før ledelsen var utlignet, da Didrik Land fikk godt treff på et frislag. Før halvtimen var spilt hadde også Drammen snudd kampen i sin favør. Inne i boksen sto målfarlige Even Thiseth umarkert og på hockeyvis styrte han inn skuddet fra lagkamerat Rasmus Alfredsson. Lagene gikk også til pause på 1-2 etter en jevn og tett omgang.

Etter hvilen tok det ikke lang tid før Drammen økte sin ledelse til 3-1 med en mann mer på isen. Ullevåls bakerste mann mistet ballen til Jonathan Josefsson, og den hurtige svensken var trygg alene med keeper. Ullevål kom riktignok tilbake ti minutter senere da Lasse Torkildsen fant Daniel Skrettingland i bakrom. Skrettingland satt sitt fjerde mål for sesongen da han skjøt ned i Heretas høyre hjørne og reduserte til 3-2. Gleden i Ullevål-leiren ble dessverre kortvarig, for igjen mistet Ullevål ball i kritisk posisjon. Denne gang var det Eirik Egge Johansen som fikk gleden av å øke bortelagets ledelse til et tomålsforsprang.

Det ble en tung kveld for Ullevål, og vondt ble til verre da Morten Engen fikk drømmetreff på corner for bortelaget. Med 5-2 på tavla hjalp det også lite med time-out for hjemmelaget. I stedet var det Jonathan Josefsson som økte ledelsen enda en gang – denne gang til 6-2.

Ullevål fikk i sluttminuttene større trykk på Drammen, og fikk pyntet på resultatet da Smerkerud fant Daniel Skrettingland i bakrom med et langt kast. Alene med Hereta var Skrettingland sikker, og han fastsatte sluttresultatet til 3-6.

Det er jevnt i bunn av tabellen, og både Ullevål, Sarpsborg og Hamar står nå på 2 poeng. Ullevål innehar 8. plassen på bedre målforskjell enn Sarpsborg og har også overtak på Hamar på innbyrdes oppgjør. Før nyttår møter Ullevål Sarpsborg, Ready og Hamar, noe som innebærer helt avgjørende kamper. Først ut er Sarpsborg på borteis allerede onsdag 21. desember.

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift