Nok en seier for Ullevål 2

Vant mot Konnerud 2!

Vant mot Konnerud 2!

Ullevål 2 spilte tirsdag kveld bortekamp mot Konnerud 2 på Konneruds nye anlegg. Forholdene var perfekte, og alt lå til rette for en god kamp. Til tross for at Konnerud 2 styrte mye av spillet i første omgang, var det Ullevål som fikk uttelling i målprotokollen. Ullevål 2 gikk til pause med ledelse 3-0, og i annen omgang kunne Ullevål kontrollere kampen relativt greit inn til seier 6-2. Ullevåls mål ble scoret av Bjørn Fredriksen(2), Vetle Rynning, Lasse Killingmo, Peik Gaare og Kim Andresen.

Det var hjemmelaget som holdt ballen mest i laget i innledningen, men det gikk likevel ikke mange minuttene før Ullevål kunne ta ledelsen 1-0. Et godt oppbygd angrep bakfra endte hos Erlend Nitteberg. Han tok med seg ballen inn i feltet, og der fant han, bevisst eller ei, Vetle Rynning, som på merkelig vis klarte å få til en touch på ballen som satt hjemmelagets keeper ut av spill. Etter dette var det hjemmelaget som holdt mest i ball, og som skapte det som var av farligheter. Ordentlig farlig ble det likevel ikke før det var spilt tjue minutter. Hjemmelaget fikk corner, og dommeren nærmest mål velger å blåse i fløyta for å markere mål, før han etter noen tideler roper ut at det ikke er mål. Undertegnede så ikke om ballen var over streken, men i Ullevål-leiren var man enige om at ballen aldri var over streken, men protestene fra hjemmelaget var naturlig nok store. Dette var den første av tre cornere Ullevål reddet på streken i kampen, samt at Konnerud i annen omgang også smalt en corner i tverrliggeren. Ullevål 2 hadde følgelig marginene med seg på kveldens dødballsituasjoner.

Ullevål 2 spilte over halve første omgang med en mann mindre, men etter å ha ridd av to utvisninger, var det Ullevåls tur til å avslutte omgangen best. Omtrent ti minutter før pause fant venstrehalf Aleksander Smerkerud toppscorer Bjørn Fredriksen i bakrom med en flipp, og mot spillets gang kunne han kontant sette inn 2-0 alene med keeper. Dermed var storscorerens "måltørke" på to kamper over. Med 10 mot 10 på isen rett før pause tok høyrehalf Lasse Killingmo ansvar, og etter et fint soloraid avsluttet han kontant med et langskudd fra utenfor ringen. Keeper klarte ikke å avverge, og det sto dermed 3-0 til Ullevål ved pause. Ullevål kom mer med i kampen etter hvert, samt at man var veldig effektive, men det var en noe flatterende ledelse.

Etter de to sene målene mot slutten av første omgang, ble annen omgang mer en transportetappe for Ullevål. Det smalt tidlig i metallet bak juniorkeeper Petter S. Indrevoll etter en corner, men bortsett fra dette hadde Ullevål bra kontroll i innledningen. Kampen åpnet seg noe mer etter hvert, og det ble flere farlige kontringsmuligheter for begge lag. Først kunne Bjørn Fredriksen øke til 4-0 etter å ha rundet flere rødkledde, mens Peik Gaare satt 5-0 etter å ha kommet fri alene med keeper frispilt av en herlig flipp av venstreback Ola Jacobsen.

Konnerud bommet på flere klare sjanser i denne perioden, blant annet et par muligheter alene med Petter S. Indrevoll, men juniorkeeperen kom seirende ut av duellene. Konnerud skulle likevel få et par "trøstemål" med ti-femten minutter igjen av kampen. Først fikk den tidligere Drammen-spilleren Anders Johansen godt treff fra distanse og han reduserte dermed til 5-1, og deretter kontret de, slik at Ullevål måtte ty til ulovligheter i egen boks. Petter S. Indrevoll reddet straffeslaget, men på returen var Konnerud først, og dermed ble det en viss nerve i kampen med 5-2 med ti minutter igjen.

Det ble aldri ordentlig spennende, for Ullevål punkterte kampen for alvor noen få minutter senere. Einar Andreassen gjorde et glimrende forarbeid da han serverte Kim Andresen foran mål, og han hadde en forholdsvis grei jobb med å sette punktum til 6-2.

Ullevål 2 tar juleferie med fire seire på fem kamper, og man er fortsatt med i kampen om seriegullet i 2. divisjon. Neste kamp for Ullevål 2 er hjemme på Bergbanen tirsdag 3. januar 2017 kl. 20.15 mot topplaget Ullern 2.

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift