Ullevål 2 slo Frigg 5-2(0-1)

Nok en seier!

Nok en seier!

Ullevål 2 slo tirsdag kveld Frigg på Bergbanen med 5-2(0-1), og har dermed vunnet de tre første kampene i denne sesongens 2. divisjon. Målene ble scoret av Erlend Nitteberg, Rasmus Gaare, Harald Gundersen, Johan Hansen og Vetle Rynning. Inkluderer man fjorårets kamper, står Ullevål 2 med 12 strake seire i seriespillet.

Det var en jevn innledning på kampen mot et Frigg-lag som kom til spill med mange tidligere Ullevål-spillere, blant annet de tidligere A-lagsspillerne Anders Falstad og Thomas Nyborg Huse. Det skjedde lite foran noen av målene før halve omgangen var spilt, annet enn et par langskudd med løskrutt fra Ullevål 2. Halvveis inn i omgangen utnyttet Friggs Anders Falstad et uoppmerksomt øyeblikk fra flere av Ullevåls forsvarere, og dro seg inn i farlig posisjon da han ble lagt i bakken. Straffeslaget var soleklart, og Frigg fikk en god mulighet til å ta. Heldigvis vartet juniorkeeper Petter Sundby Indrevoll, født 1999, opp med en fantastisk dobbeltredning. Først reddet han straffeslaget, før han på enda mer imponerende vis avverget returen med en utrolig redning fra kort hold. Bortsett fra denne muligheten slet Frigg med å skape avslutninger på et etablert Ullevål-forsvar, mens Ullevål kom til flere brukbare muligheter, men det ville seg ikke helt i avslutningsfasen. Nærmest var nok toppscorer Bjørn Fredriksen, men skuddet fra kort hold gikk utenfor.

Fem minutter før pause skulle kampens første mål komme. Frigg presset Ullevål høyt gjennom store deler av kampen, og denne gangen fikk de også godt betalt. To mann presset en Ullevål-spiller hardt i fremføringen, og da de tok fra han ballen, kunne Thomas Nyborg Huse, som har 121 A-lagskamper og 22 mål for Ullevål i perioden 1999-2007, avansere noen få meter, før han avsluttet i Petter Sundby Indrevolls venstre hjørne. Selv om Ullevål hadde flest avslutninger i omgangen, kunne Frigg gå til pause med ledelse 1-0, men den skulle ikke bli langvarig.

Et snaut minutt ut i andre omgang fikk Ullevål frislag på ringen. Kim Andresens forsøk ble blokkert, men andreballen endte hos Aleksander Smerkerud. Han fikk avgårde et skudd fra skrå vinkel som keeper måtte gi retur på, og der var Erlend Nitteberg først. Han kunne sikkert sette inn utligningen til 1-1, og sørget for en drømmeåpning på annen omgang for Ullevål. Fem minutter senere var kampen snudd til 2-1, og denne gangen var det Ullevål som fikk betalt for sitt høye press. Vetle Rynning vant ballen høyt i banen, og serverte Rasmus Gaare med en glimrende pasning foran mål. Avslutningen på ett touch gikk mellom bena på en utrusende keeper, og dermed var kampen snudd i løpet av kort tid.

Rett før timen var spilt trampet Kim Andresen rundt på venstresiden, og gjorde et strålende forarbeid til Harald Gundersen. Sarpingen brukte, også han, kun ett touch da han avsluttet kontant i mål til ledelse 3-1. Derfra og inn hadde Ullevål 2 full kontroll på kampen, og Frigg slet voldsomt med å skape noe av betydning. Da Johan Hansen satt inn en sjelden scoring etter en cornerretur, ble oppgaven enda tøffere for gjestene, da det sto 4-1 halvveis i omgangen. Ullevål var ikke helt ferdige, og Bjørn Fredriksen ville også være med på moroa. Han tråklet seg gjennom det som var av Frigg-spillere før han serverte Vetle Rynning på åpent mål. Med en enkel avslutning i det tomme målet, økte han til 5-1. Frigg skulle få sin redusering til 5-2 på et straffeslag med snaut ti minutter igjen å spille, men det var omtrent den eneste avslutningen de hadde på mål i annen omgang. Etter en noe rufsete første omgang, løsnet det i målprotokollen, og seieren ble etter hvert av det komfortable slaget.

Ullevål 2 har fått en god start på sesongen, og er sammen med Ullern 2 og Solberg 2 de eneste lagene som har vunnet alle tre kampene i år. Drammen 2 ser også ut til å bli en utfordrer i toppen med full pott etter to kamper. Neste kamp for Ullevål 2 er mot Nordre Sande/Mjøndalen 2 tirsdag 6/12-16 kl. 20.15 på Bergbanen. Nordre Sande/Mjøndalen 2 tapte for Ullern 2 i serieåpningen, men har siden vunnet både mot Øvrevoll Hosle 2 og Haslum/Hauger. I fjorårets møte mot Nordre Sande/Mjøndalen 2 vant Ullevål 2 med 6-2(3-1) på bortebane.

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift