Ettmålstap på Vassenga

Stort dramatikk da Ullevål ga fra seg ledelsen

Stort dramatikk da Ullevål ga fra seg ledelsen

Det var Mjøndalen som var friskest i innledningen på hjemmebane, men ballen ville ikke i mål for de brunkledde. Blant annet strøk Alexander Cras’ skudd stolpen, og Ola Vigdal kom fri med Smerkerud i Ullevål-målet. Det var derimot Ullevåls sisteskanse som vant duellen med unggutten. I stedet jobbet Ullevål seg bedre med i kampen, og et kvarter var spilt da Sigmund Karlseng hamret inn sin andre corner for sesongen. Det gulkledde bortelaget kjørte på, og Daniel Skrettingland var nære ved å doble ledelsen etter et fint Ullevål-angrep. Det tok likevel ikke mange minutter før samme Skrettingland kvitterte ut Karlseng i kampen om å være Ullevåls toppscorer. Jonas Andersen spilte Skrettingland glimrende alene med keeper, og alene med Markus Kristiansen doblet han ledelsen til 2-0.

Mjøndalen lå ekstremt lavt, og hadde svært lite ball den siste halvtimen av første omgang, men Robin Cras kunne likevel redusere da han skjøt ned i keepers høyre hjørne noen minutter før pause. Det var likevel Ullevål som fikk siste ord før pause da Karlseng igjen banket til etter en langball. 3-1 gikk dermed Ullevål til pause med, etter tre målgivende pasninger av Jonas Andersen.

Hjemmelaget innledet også andre omgang best, men til forskjell fra før pause fikk man også uttelling etter hvilen. Drøye minuttet var spilt da Robin Cras også ville bli tomålsscorer. Han kom helt fri etter et løft, og var sikker alene med keeper til 2-3. 7 minutter av omgangen var spilt da Lars Christian Sveen banket inn en corner til 3-3, før samme mann gjorde snuoperasjonen fullkommen til 4-3 med enda en corner etter timen spilt.

Lagene kjente litt mer på hverandre etter dette, og Ullevål kom bedre med i kampen etter å ha tatt time-out. Med et drøyt kvarter igjen på klokka fikk Ullevål begge sine backer utvist med kort mellomrom, og det ble dermed vanskelig å skape noe fremover. I stedet var Robin Cras igjen på farten, og han dro seg inn og skaffet straffeslag. Sveen hadde mulighet til sitt hattrick, men Smerkerud avverget igjen en straffe mot. Også returen fikk burvokteren reddet til corner.

Det bølget voldsomt frem og tilbake mot slutten av kampen, og det var svært nære flere mål på Vassenga. For Ullevål fyrte Lasse Torkildsen av kanonen noen minutter før slutt, men skuddet gikk i tverrligger. Motsatt vei skjøt Mjøndalen en corner i stolpen før Ola Edvardsen var redningsmann på streken ved neste anledning. Ullevål var også svært nære utligning da Kristiansen måtte ut i full strekk på Jonas Gaare sin avslutning, og det var dermed Mjøndalen som gikk seirende ut av kampen med 4-3.

Ullevåls neste kamp er søndag 4.desember kl. 1800 – mot Solberg på Bergbanen.

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift