Norgesmesterne stakk av med full pott

Ullevål-Stabæk 3-6(1-3)

Ullevål-Stabæk 3-6(1-3)

Stabæk gikk ubeseiret gjennom Eliteserien i fjor, og selv om Ullevål hang med en stund i onsdagens hjemmekamp på Bergbanen, var det til slutt serielederen som dro hjem med alle poengene.

Det var også Stabæk som åpnet i et høyt tempo, og allerede etter 7 minutter kom storscorer Björn Buskqvist alene med Christopher Smerkerud i Ullevål-målet. Buskqvist var sikkerheten selv, og bortelaget gikk dermed opp til 1-0. Ullevål kom seg likevel bra med i kampen, selv om Sindre Bechmann i Stabæk-målet ikke hadde veldig mye å gjøre i innledningen. Drøyt halvveis inn i første omgang var det likevel Ullevål som scoret kampens neste mål. Etter et frislag fant Rickard Geiborg Jesper Sagen i feltet, og unggutten scoret sitt første seriemål for sesongen med en trygg avslutning.

Stabæk skapte ikke veldig mange farligheter, men da de kom var sjansene av det store slaget, og halvtimen var passert da Buskqvist igjen var på farten alene med keeper. Han satt dermed inn sitt og Stabæks andre mål for kvelden, før Stabæk økte ledelsen ytterligere et par minutter før pause. Nikolai Jensen kom fri og la inn 3-1 til det hvitkledde bortelaget.

Ullevål hang relativt godt med, og det tok ikke mer enn 50 sekunder av andre omgang før ballen lå bak Bechmann i bortemålet. Lasse Torkildsen kom fri på høyre side og lette etter Daniel Skrettingland. I stedet for målgivende pasning ble det i stedet mål fra nærmest død vinkel på midtbanespilleren, og Ullevål reduserte til 2-3. Stabæk på sin side fortsatte sitt offensive spill, og noen minutter senere fikk Nikolai Jensen sjansen fra straffemerket. Skuddet gikk derimot i tverrligger, og Ullevål var fortsatt med i kampen.

Stabæks fjerde mål kom likevel noen minutter senere da Jan Olav Løyning fikk tråkle seg alt for enkelt gjennom Ullevål-laget. Ullevål forsøkte å slå tilbake, og Jonas Gaare var svært nære redusering til 3-4, men Bechmann i full strekk fikk avverget til corner. I stedet kunne igjen Jan Olav Løyning øke Stabæks ledelse etter pasning fra Magnus Høgevold, og Bærumslaget gikk fra til 5-2.

Med et kvarter igjen på klokka fikk også Ullevåls keepertalent Brage Lae sjansen i målet, og han fikk dermed sine første minutter på isen i Eliteserien. Det tok heller ikke lang tid før han vartet opp med en god redning. Med én mann mindre på isen kombinerte så Jonas Andersen og Sondre Hammerstad på russervis og det endte med at Sigmund Karlseng fant Daniel Skrettingland i boksen. Han reduserte til 5-3 med åtte minutter igjen på klokka, men nærmere kom ikke hjemmelaget. I stedet avsluttet Nikolai Jensen ballet med å score på corner til 6-3, og han fikk dermed æren av å være den første til å score på Brage Lae i Eliteserien.

Solberg, Stabæk og Høvik er alle uten poengtap etter tre runder, mens det er et race bake denne trioen. Søndag 27. november kl. 19.00 møter Ullevål Mjøndalen på Vassenga – denne gang med nye poengsjanser!

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift