Seier i serieåpningen!

Viktig snuoperasjon ga seier 6-3(1-3) i Vikingskipet!

Viktig snuoperasjon ga seier 6-3(1-3) i Vikingskipet!

Ullevål har for vane å vinne når det er serieåpning, og laget kunne til slutt ta med seg to poeng også fra Hamar. Etter å ha ligget under 3-1 til pause, var det helt andre takter etter hvilen. Ullevål vant til slutt 6-3 etter mål av Sigmund Karlseng(2), Jonas Andersen, Daniel Skrettingland, Sondre Hammerstad og Jonatan Søberg Wiede.

Det skulle vise seg å bli en pangåpning på kampen i Vikingskipet og før 2 minutter var spilt av Ullevål allerede i føringen. Sigmund Karlseng brøt Hamars oppbyggende spill, og kunne sette inn 1-0 alene med keeper. Det som skjedde de to neste minuttene bør likevel bare glemmes. Mindre enn 1 minutt etter 1-0 misset to Ullevålforsvarere på samme ball, og Peder Nyutstumoen var sikker alene med Christopher Smerkerud. Ytterligere ett minutt senere mistet Ullevål ball i egen fremføring og amerikanske Mikael Lickteig sendte det rødkledde hjemmelaget i føringen med 2-1.

Hamar var tette i egen defensiv, og Ullevål slet med å komme til de helt store mulighetene foran Ole Fredrik Haug i hjemmeburet. I stedet var det Hamar som nærmet seg enda et mål. Først ble en corner reddet på streken, før svenske Simon Främgård fikk muligheten fra straffemerket. Heldigvis holdt Christopher Smerkerud ballen i fast grep, og Ullevål kom unna med skrekken. Det var likevel Hamar som skulle score kampens neste mål. Fjorårets toppscorer Sigurd Jensen Gjendal var først fremme på en cornerretur, og han økte dermed til 3-1. Resultatet sto seg også til pause.

Det var et helt annet Ullevål som entret isen etter hvilen og allerede før 7 minutter var spilt av omgangen var man igjen i ledelsen! Før to minutter var spilt banket Karlseng inn en corner i nettaket, før debutant Jonas Andersen minuttet senere fikk vispet inn ballen fra kort hold. Ytterligere noen minutter senere tråkket Daniel Skrettingland seg gjennom alene med keeper, og han gjorde snuoperasjonen komplett med sitt 4-3 mål.

Kampen roet seg noe ned etter den ville åpningen, men også neste scoring var det de blåkledde fra Oslo som sto bak. Debutant Erik Sørensen fant Daniel Skrettingland med et vakkert løft, men keeper Haug sto i veien for fjoråret toppscorer. På returen dukket derimot kaptein Sondre Hammerstad opp, og han økte Ullevåls ledelse til 5-3 med en knapp halvtime igjen på klokka.

Ullevål hadde relativt god kontroll defensivt i andre omgang, selv om Hamar fikk bortdømt en scoring for offside. Med to mann mindre på isen mot slutten av kampen klarte også Ullevål å holde greit unna, og det var i stedet bortelaget som skulle øke ledelsen. Et langt kast ble dempet av en Hamarforsvarer ned til Jonatan Søberg Wiede, og midtbanespilleren dundret ballen i krysset fra 20 meter. Absolutt en kandidat til årets mål allerede i første serierunde. Ullevål vant dermed serieåpningen 6-3 i Vikingskipet!

Neste kamp er hjemme på Bergbanen mot Høvik, fredag 18. november kl. 1900! Møt opp! 

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift