- Gir overskudd til mer frivillig innsats

Doff rydder seg ut av kontoret i hallen denne uka.

STENBERG TAKKER FOR INNSATSEN: - Et veldig godt forbilde!

Etter mange år som sentral a-lagsspiller takket Christoffer Dahl for seg i fjor høst. Nå takker han også av som libero og ballsentral i administrasjonen.
 
Torsdag denne uka har han strengt tatt sin siste skikkelige kontordag i hallen. Så blir det noen dager med Lunde-leir, pluss noen rydde- og overleveringsdager før han leverer inn stillingstittelen "assisterende daglig leder i KFUM-kameratene".
 
Nå blir det comeback som lærer. Doff har meldt overgang til Ryenberget skole og er «spilleklar» der fra skolestart i august.
 
- Jeg landet i KFUM-kameratenes administrasjon litt ved en tilfeldighet. Det er lærer jeg er utdanna som, og helt siden jeg kom hit har jeg hatt i bakhodet at jeg ikke er ferdig med læreryrket. Sånn sett kjente jeg i vinter at tiden var inne for å gå inn i skolen igjen.
 
I staben siden 2012
Doff har preget dagene i hallen på samme måte som han gjennom mange år preget midtbanen på KFUMs a-lag. Lettbeint og treffsikker, rolig og tilsynelatende med litt bedre tid enn de rundt seg, elegant og fiks ut av vanskelige situasjoner og trofast medspiller og oppofrende lagspiller.
 
Etter å ha prøvd seg på runde to med toppfotball, i Hønefoss, kom han «hjem» igjen til Kåffa høsten 2012. I tillegg til å ta plass på a-lagets midtbane, fant han sin kontorplass i hallen. Først som vikarierende daglig leder og de siste årene altså som assisterende daglig leder. 
 
Visjonen er «en klubb for livet». For Doff har det også blitt et liv for klubben.
 
- De siste seks årene har livet mitt vært Kåffa. Jeg har jobbet her, spilt her og vært frivillig trener her. Sånn sett har jeg tenkt at det kan være sunt for meg å få noen andre impulser enn bare Kåffa.
 
- Hva kommer du til å savne mest med jobben i KFUM?
- Kollegaene, fleksibilitetene og det å daglig ha kontakt med så mange fantastiske frivillige ildsjeler.
 
- Hva kommer du til å savne minst?
- Det er ingen spesifikke ting, men mer totaltrykket. Å bo midt i Kåffa-gryta med en sånn jobb har vært fantastisk fint, men også til tider krevende. Man er alltid litt på jobb, og det skal bli litt godt å kunne ta en tur på Spar uten å bli stansa i kjøttdisken for å svare på spørsmål om medlemskontingenter og ledig banetid…
 
Han gleder seg nå til å lære bort, men er selv veldig takknemlig for alt han har fått lære som ansatt i KFUM.
 
- Selv om mange nok kan tenke «hva gjør de egentlig borti hallen?», kan jeg forsikre deg om at det er nok å gjøre. Det morsomste jeg har gjort – og heldigvis skal få fortsette med – er Lundeleirene. I tillegg blir man kjent med så mange forskjellige mennesker, og det har kanskje vært det mest spennende og lærerike!
 
Doff var inne på det over. Han skal fortsette i en liten rolle som verdiarbeider i klubben. I det ligger det å bidra i det åndelige arbeidet i klubben, og da for eksempel Lunde-leir, oppfølging av unge ledere og kapellsamlinger.
 
- Og ellers; hva skal du nå få tid til å gjøre mer av?
- Utrolig nok; mer tid og overskudd til frivillig arbeid for klubben. Jeg skal fortsette som hovedtrener for G-2009 og om fotballmotivasjonen til mine to yngre barn stiger et par hakk, blir jeg nok med der og.

Så hvem spør vi nå da?
Det er nok ingen hemmelighet at Doff har vært mannen å kontakte hvis en ikke har visst hvem å kontakte for å få svar på et Kåffa-spørsmål de siste årene. Bare for å hindre at telefonene fortsetter å kime utover høsten, er her en kort oversikt over hvem som nå blir kontaktperson innenfor noen av områdene som har vært ivaretatt av Doff.
 
Kontakt Kristian Rem – mail kr@kfum-kam.no Tlf: 410 42 428
- Alle spørsmål og saker i barnefotballen
 
Kontakt Petter Høvik – mail ph@kfum-kam.no Tlf: 97 03 67 67
Innmelding og utmelding av medlemmer
- Spilleroverganger
- Spørsmål om bruk av FIKS
- Treningstider og bane til kamper
- Kontaktperson for hovedlagledere i ungdomsfotballen

Kontakt Guttorm Lende – mail gl@kfum-kam.no Tlf: 922 80 884 når du trenger:
- Drakter til lagene
- Innkjøp av utstyr til lagene

STENBERG TAKKER FOR INNSATSEN: - Et veldig godt forbilde!
©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift