Oppsummering av A-lagets oppkjøring i 2018

Endelig er oppkjøringen over og vi skal begynne å spille kamper som betyr noe igjen. Det gleder en heltent spillergruppe seg til! Her kommer en liten oppdatering av hva vi har gjort på i oppkjøringen og hva som skal skje i sesongen 2018.

Trening i oppkjøringen:
Vi har hatt en god sesongoppkjøring der vi har kjørt to obligatoriske økter hver uke samt sju treningskamper. Dette har resultert i totalt 37 obligatoriske økter inkl. kampene. Samlet for 2018 hittil har vi hatt et snittoppmøte på 19 stk. I tillegg har våre junior- og guttespillere deltatt på sine arenaer og de over jr. alder har fått et eget egentreningsopplegg som jeg vet mange har brukt. Treningene har i stor grad bestått av øvelser med høg intensitet. Vi har gradvis økt størrelsen på banen fra små 5’er baner til 7’er/9’er og 11’er bane samtidig som vi har beholdt den gode intensiteten. Kondisjonstesten som vi tok i januar ble kjørt igjen i begynnelsen av april og viser at de aller fleste har hatt god fremgang og det er vi i trenerteamet svært godt fornøyd med.

Treningskamper:
Vi har som nevnt spilt 7 treningskamper. Vi har tapt fire, spilt en uavgjort og vunnet to. Resultatene isolert sett er vi selvsagt ikke fornøyde med, men prestasjonen i deler av kampene har vært svært gode. De første fire kampene benyttet vi til å gi alle like mye spilletid. Det betyr at vi byttet mer eller mindre hele laget i pausen. Alle har fått spille og alle har fått starte. I de tre neste kampene mot hhv. Valder, Fjørtoft og Giske har vi ikke gjort like mye bytter. Vi har hatt en jevn stigning hele oppkjøringen og i de tre siste kampene levert gode prestasjoner. Klarer vi derfor å fortsette å luke bort «smårusket» skal vi bli vanskelige å hamle opp med i sesongen.

Tropp:
Med alle aktuelle tilgjengelige har vi en tropp på rundt 30 spillere. Vi har en svært god miks mellom unge, lovende spillere og spillere med mye erfaring på seniornivå i 3-5 div. Vi har stor konkurranse på alle plasser i start 11’eren. Dette mener vi i trenerteamet er en styrke for Vigra. Erfaring fra tidligere år viser også at vi trenger alle mann. Skader, sykdom, jobb og annet fravær vil til enhver tid prege laget. Derfor er det viktig at vi har en stor tropp og at mange har trent godt.

Sesongen 2018:
Sesongen 2018 består av 14 kamper. Der vi bl.a. skal møte Giske til lokaloppgjør. Det blir mange tette og tøffe kamper mot gode lag og vi håper derfor at flest mulig tar turen til Rota og til våre bortekamper for å støtte laget i kampen om opprykk til neste års 5. divisjon.

Slik ser terminlisten for 2018 ut:

En terminliste som alltid er oppdatert finner du på denne siden: https://www.fotball.no/fotballdata/lag/kamper/?fiksId=155

Med dette så ønsker jeg a-laget og alle andre lag i Vigra IL lykke til med sesongen 2018!

På vegne av trenerteamet,
Stig Rune

Trener Vigra IL A-lag

Følg oss på twitter

Følg oss på Facebook


Siden 2009 har tusenvis av frivillige lag og foreninger fått millioner av kroner direkte fra Norsk Tippings kunder gjennom Grasrotandelen. Vi trenger din støtte til vårt arbeid i lokalmiljøet for barn og unge!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift