En ting gjorde serielederen mye bedre enn Falk

Det gikk unna da Falk-kvinnene møtte serieleder Bamble på bortebane torsdag kveld.

Det kom ikke som noen overraskelse på noen i Falk at serieleder Bamble var et godt lag, da de to møttes til seriekamp. Men det var på spesielt et område at Bamble var noen hakk hvassere enn Falk.

– Det hadde et imponerende kontringsspill. Og når vi da gjør litt for mye tekniske feil, blir vi straffet knallhardt, sier Falk-trener Erik Holmer.

Han anslår at rundt 20 av Bambles 35 scoringer mot Falk kom på kontringer.

Flere lyspunkt

Kampen mellom serieleder Bamble og tabelltreer Falk endte 35–28. Til pause sto det 18–13. Likevel mener Holmer at det var mange lyspunkt for Falk i denne kampen.

– Angrepsspillet vårt var flere gode knepp opp fra de siste kampene. Selv om vi sliter med kontringene deres, står vi veldig godt i etablert forsvar. Da har vi faktisk full kontroll på dem, sier Holmer, og også gledet seg over at ingen av spillere gikk på banen og hadde tapt kampen på forhånd.

– Absolutt ikke. Vi fighter godt, og vi fighter fra avkast til sluttsignal, sier Falk-treneren, som gir et ekstra pluss til Helene Bettum og Camilla Myklebust etter denne kampen.

Litt skadeskutt

Erik Holmer tror Falk kunne vært enda litt nærmere Bamble, men alle spillerne skadefri. Torsdag manglet Sanne Kaasa, Marie Hyllene og Elin Nygaard.

– Bamble har mange gode spillere, og vi fikk den tøffe motstanden vi forventet. Men det er veldig mye lovende på gang på kvinnesiden i Falk nå, og det er spennende å jobbe med dem, sier Erik Holmer, som ikke har trenerkontrakt med Falk for neste sesong, men overfor Gjengangeren legger han ikke skjul på at han er motivert for å fortsette.

– Jeg fortsetter gjerne, sier han.

(skrevet av Aleksander Limkjær 16.2.18)

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift