Vigra A-lag har fått ny trener

Stig Rune Sætre har tatt over som hovedtrener for A-laget til Vigra. Med seg i teamet har han Kenneth Kjevik som assistenttrener, Adrian Rørseth som oppmann og materialforvalter, Simon Gjøen som lagleder, og Stian Roald som keepertrener.

Trener og støtteapparat

A-laget er godt i gang med å legge grunnlaget for en sesong i 6. divisjon. Første trening med ny trener var 2. januar, men det er først nå at resten av støtteapparatet er på plass. Stig Rune Sætre er altså hovedtrener, mens Kenneth Kjevik er assistenttrener. Adrian Rørseth skal være materialforvalter og oppmann, og Simon Gjøen er lagleder. Stian Roald har tatt på seg jobben som keepertrener. Støtteapparatet har til sammen rundt 1000 seniorkamper på litt forskjellig nivå (fra 2. div til 5. div.). De aller fleste kampene er for Vigra, men de har også spilt for Skarbøvik, Valder, Godøy og Åmdal.

«Samtlige i støtteapparatet har startet sin karriere i Vigra IL og er vigringer og kjenner derfor klubben godt. Jeg ser på dette som utelukkende positivt og vi har mye erfaring å spille på i våre roller rundt a-laget. Min mening er at vi har et solid støtteapparat som både har mye erfaring, men som også inneholder personer som gruppen kan ha stor tillit til.» - Stig Rune.

Stig Rune er 32 år gammel, og bor på Synnes med sin kone og to barn. Han er født og oppvokst på Vigra. For tiden jobber han i næringslivsavdelingen i Sparebanken Møre. Han har spilt 210 kamper for Vigra, og 50-60 kamper for Valder. I tillegg til å være spiller har han hatt verv i Vigra IL som sportslig leder, styremedlem og trener på aldersbestemt nivå. Han er også leder for FinansNM i fotball.

Selv om Stig Rune ikke har trent et seniorlag tidligere har han masse fotballerfaring, og han har fått en god start på trenergjerningen. Vi har stor tro på at han kan løfte Vigra til et høyere nivå enn det vi så vi i fjor. Han har fokusert på å samle et solid støtteapparat. Noe som har vært en mangelvare på a-laget de siste sesongene. Spillergruppen er positiv til den nye treneren. Det viser oppmøtet vi har hatt den første tiden. Om vi kan fortsette med like godt oppmøte og innsats på trening, så blir dette en bra sesong for Vigra A-lag!

Troppen

Troppen for 2018 er stor med god aldersspredning. Vi er en tropp på 38 spillere med et aldersspenn fra 16 til 40+ år. Størrelsen på troppen vil mest sannsynlig minke til rundt 30 frem mot sesongstart av helt naturlige årsaker. Vi har p.t. minst 2 stykker i helt reell konkurranse om samtlige plasser i en start 11’er. Det har blitt presisert overfor gruppen at samtlige stiller med helt likt utgangspunkt og kjemper om plass i start 11’er med helt like premisser. Det blir ført statistikk på oppmøte og dette sammen med initiativ og innsats både på og utenfor banen vil veie tungt ved laguttak i tillegg til andre vurderinger som blir gjort.

Treninger

Vi kjører to obligatoriske treninger i uken. På tirsdag og torsdag kl 20.15 og en frivillig trening søndager kl 18.00. Alle tre i hallen. Vi kommer til å flytte ut så snart forholdene tillater dette og treningstidene vil da kunne endre seg noe. Så er det noen som ønsker å prøve seg på nivået er de hjertelig velkommen på trening. Bare send en beskjed til en av oss i støtteapparatet.

Ambisjon

Forutsatt at samme gjengen fortsetter som i dag og vi klarer å gjennomføre en oppkjøring med god kvalitet er den naturlige ambisjonen for 2018 å rykke opp igjen til 5.divisjon.

På trening kan vi merke en mer tent gjeng enn på lenge. Det er tydelig at alle vil revansjere fjorårets ydmykende nedrykk. Vi merker at det blir tøff konkurranse om plass i start 11’eren, og alle vil vise seg fra sin beste side. Vi tror at publikum vil få mye mer å feire i år når de tar turen til Rota for å heie på de gule og blå!

Følg oss på twitter

Følg oss på Facebook


Siden 2009 har tusenvis av frivillige lag og foreninger fått millioner av kroner direkte fra Norsk Tippings kunder gjennom Grasrotandelen. Vi trenger din støtte til vårt arbeid i lokalmiljøet for barn og unge!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift