Eskil Rønningsbakken er viden kjent for sin halsbrekkende balansekunst. Nå trener han "høyt oppe" på Fart!

Vi har gjort en avtale med Eskil Rønningsbakken om bruk av storsalen til hans forberedelser mot nye spektakulære og esktreme øvelser. 

Hans opptredener både innelands og utenlands krever masse trening, og nå har han som innflytter i Øvre Vang valgt klubbhuset på Fart som sine øvingslokaler. Det er vi stolte av.

Eskil på sin side har lovet oss en fantastisk "kompensasjon" som takk for bruken av storsalen. Dette ønsker vi ikke å røpe i denne omgang, men kan love at det kommer en "happening" i løpet av vårsesongen.

Her følger en nærmere presentasjon av Eskil Rønningsbakken:

Eskil Rønningsbakken (f. 24.06.1979 i Vallset i Hedmark) www.eskilbalance.com er utdannet ved Staatlice Artistenschule Berlin - Tyskland (98-00). Har operert som balansekunstner internasjonalt i over 20 år. Han har gjennom sitt arbeide medvirket til nærmest alle typer medie-og liveproduksjoner. Foruten dette har han vært med å bygge opp ulike undervisningstilbud for barn og unge innen kulturskoler, lag og foreninger. H.u. årlige sommerskoler http:// www.eskilbalance.com/sommerskoleogcamp i samarbeid med kulturskoler og turnforeninger gjennom hele 16 år. Dette har vært en viktig plattform for mange som senere har valgt bevegelseskunst som sin profesjonelle leveveg.

Mest kjent er nok Eskil Rønningsbakken for halsbrekkende balansekunst på Prekestolen, Kjeragbolten, Flydalsjuvet i Geiranger og Trollveggen, der han definerte en ny kunstart lenge før både selfie, slackline, ekstremsport og toppturer ble normalbegrep blant det norske folk. Dette har bla ført til invitasjoner både hos Saudi Arabias Kongefamilie, Saddam Hussein og David Letterman.

Rønningsbakken har gjennom de siste 10 årene hatt mange årlige oppdrag for BBC, History Channel, Discovery Channel, National Geographic, CCTV, HuNan TV og Shandong TV, med opp til 100 millioner TV-seere live på det meste. Gjennom dette arbeidet, har svært mange mennesker verden rundt kunnet stifte nærmere bekjentskap med Norges ville natur, da nesten et hvert slik oppdrag har benyttet bilde og fotomateriell med balansekunst utført i Norge.

I Kina og Japan har Eskil blitt gitt navnet «Zen», som i deres historie og tradisjon forklares som et tidløst rom. Navnet samsvarer godt med den opplevelsen Eskil har ved total konsentrasjon i ekstreme høyder. Herav også en sirkel i logen til Eskil, som assosiasjon til håndmalt sirkel for zen i kinesisk kultur. I vestlig kultur vil nok logoen først og fremst oppfattes som et rullende hjul i balanse på navnet Eskil, samt ha en tiltrekningskraft gjennom sin runde form, uansett mottaker. Sirkel er også symbol for manesje, en av bevegelseskunstens første kjente arenaer.

Vi ønsker Eskil lykke til med forberedelsene til nye halsbrekkende kunster:-)

- frode -

 

 

Kommentarer


       

Farts org.nr. er 975341135