Her er KILs nye fysiske trener

A-laget ønsker å bygge videre på den oppløftende 2017-sesongen. Nå er støtteapparatet utvidet med ny fysisk trener i Rune Finne.

28-åringen vil være med på å utarbeide et eget sprint- og styrkeopplegg til fotballøktene, samtidig som han i oppkjøringen mot neste sesong vil kjøre egne sprint og styrkeøkter med spillerne. Til dette arbeidet benytter vi oss blant annet av de flotte treningslokalene til vår gode samarbeidspartner F&B Energy Treningssenter på Bygnes.

Rune kjenner vi godt fra før. Han var som fotballspiller en del av a-laget i 2008, før han flyttet bort for å studere. I løpet av det siste tiåret har han vært bosatt i flere land, blant annet Australia og Colombia. Til daglig jobber han som kiropraktor ved GPS Helse.

Han er svært interessert i styrke- og sprinttrening, og har etter hvert opparbeidet seg solid kompetanse på området. Runes egne resultater taler for seg selv, blant annet er han norgesmester i benkpress i seniorklassen under 74 kg og nylig tok han uoffisiell verdensrekord i antall «pull ups» på et minutt. (Guinness rekordbok har ennå ikke godkjent rekorden da det tar cirka 12-15 uker å få det godkjent.)

For tiden jobber han mot å ta NM-kravet i sprint, der han på kort tid har hatt store forbedringer i egen hurtighet.

Her kan du lese mer om Rune:

https://hnytt.no/2016/12/04/rune-27-brakk-foten-sa-loftet-gull/

https://hnytt.no/2017/12/06/karmoybu-med-verdensrekord/

Trener Christopher Mynthe Alcock er svært fornøyd med å få Rune på plass i teamet.

  • Vi har hatt et ønske om å bygge videre på det opplegget vi har og har stor tro på at det er noe å hente på et skreddersydd styrke- og sprinttreningsprogram for fotballspillere. Rune er svært faglig kompetent på dette området og kommer til å bli en kjemperessurs for oss, sier han.

Rune er glad for å bli en del av støtteapparatet og treningsprogrammet er allerede godt i gang.

  • Mitt inntrykk er at KIL har et veldig seriøst opplegg og at det har utviklet seg til å bli en svært god treningskultur i klubben. Dette er noe jeg hadde lyst å bli en del av og det trigger meg å få lov til å være med på å utvikle spillerne i min egen klubb der jeg selv var spiller en gang. Jeg ser at mange i denne spillergruppen har en drivkraft til å utvikle seg som fotballspiller og er villig til å ofre tid og krefter både på og utenfor banen for å oppnå dette, sier Rune.

  • Resultatet jeg ser for meg at de som får deltatt på treningsprogrammet vil ha en akselerasjon- og retningsforandringsøkning på 5-10 % på slutten av de 12 ukene. Forskning viser til at det er mulig for de fleste å bli signifikant raskere under de rette treningsforholdene i oppkjøringsperioden, avslutter den nye fysiske treneren.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift