Engasjement!

Et lite hjertesukk fra medlem i styret for sr. Johan Hoff, for å vekke det "sovende" engasjementet for A-laget i det lokale idrettslaget.

Det er med stor beundring jeg gjennom sesongen har fulgt en del med på treningene blant unge jenter og gutter under jr. alder. Det er ikke bare kvaliteten på treningene jeg tenker på, men entusiasmen.

Undertegnede har vært litt til og fra i EIL opp gjennom årene, men har selv erfaring som trener i yngres gjennom flere år. I min tid satt foreldrene i bilen nedpå parkeringsplassen og venta på guten eller jenta. I dag bringes og hentes det også ofte, men forskjellen er at foresatte kommer og ser på, enten i begynnelsen eller på slutten av treningene. OG mange er der hele tiden som støtte for trenere og oppmenn. Det oppmuntres, hentes baller og ryddes etter trening. Ikke rart entusiasmen blant spillerne er stor. Ikke minst under kamper er det god stemning med både foresatte, besteforeldre m.fl.

Hva så med juniorlag og A-lag? Det kan på jr. laget virke som om slekt, foreldre, og almen interesse forsvinner i det poden blir 16 år og forlater G16.

A-laget har slitt med oppslutning i flere år til tross for mange spennende sesonger, også et opprykk. Et A-lag skal aldri være avhengig av at familien skal utgjøre storparten av de som møter opp til kamp og heier på laget, bydelen vår har vel ca. 3000 innbyggere nå, så potensialet til å engasjere mer publikum ligger det godt til rette for. Det er mange spennende spillere, også utenfra øya. Slik er det i alle klubber, Rollon, Herd, SIF/Hessa, Aksla, Vigra, Fjørtoft og Godøy. Der er det også spillere utenfor eget nærområde, bydel og «skolekrets» Vi skal være stolte av at enkelte fotballspillere velger EIL fremfor andre klubber, også at enkelte av våre får sjansen til å spille for andre klubber, gjerne høyere oppe i divisjonssystemet. Ja, faktisk på meget høyt nivå. Blant andre Geir Sperre, Sten Grytebust og Merete Myklebust er svært gode eksempler på dette.

Faktisk er det på mange av hjemmekamper på Nes flere bortesupportere enn hjemmepublikum. Det er svært mange engasjert rundt A- og juniorlag for å legge til rette både for egne- og bortelagets spillere gjennom hele året, å arrangere hjemmekamper er bare en bitte liten del av det.

Det er mange bautaer som har stått og stått i «jobben» for EIL, i alle former for funksjoner i år og tiår. På generell basis er det imidlertid nokså stor gjennomtrekk av folk. For min egen del har det vært samarbeidet med de andre engasjerte, samt spillere og trenere som har vært givende. Jeg setter også pris på de tolv mer eller mindre faste hjemme-supporterne. Det er likevel noe som mangler, entusiasme fra oss som bor på øya vår.

Hva er spesielt med Giske og Vigra? Begge rykket for øvrig ned i 6 divisjon etter endt sesong. Ta Giske, de hadde på det meste 250 tilskuere på en kamp, 180 på en annen, og ellers mellom 80 og 150. Uansett veldig mange tilskuere på tribunen på alle kamper, i vind og i blest. En pest og en plage å være bortesupporter der J På bortekamper hadde Giske sitt lag med mellom 30 – 50 supportere hver gang. Imponerende

Øya Giske er relativt rund, flat og liten, men det kan ikke bare være om det tar 5, eller 15 minutter å komme seg på kamp som gjør forskjellen. Og bare for å ha sagt det, det er innflyttere på Giske også, som samler seg om klubben.

Vi skal ikke glemme håndballen som har blitt satt i gang på øya med stor suksess, det må komme på pluss siden for Idrettslaget, et stort pluss.

Mitt lille hjertesukk gjelder å få engasjement spesielt rundt jr. laget og A-laget, der er det mye å gå på. Jeg håper mange vil ta turen og støtte ALLE våre lag i EIL, trenere og støtteapparat når ballene sparkes og kastes i gang neste sesong 

Med sportslig hilsen

Johan Hoff

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift