Lura med full kontroll

Lura Damelag vant 5-0 i returkampen og sikret seg kretsmesterskapet.

Etter en tøff bortekamp i Bømlo hvor damene tok med seg 4-6 seier hjem, ventet nå Rubbestadneset på Lura stadion i returkampen. Krettsmesterskapstittelen for kvinner 4.divisjon var innenfor rekkevidde. Damene hadde allerede rykket opp etter en fantastisk sesong i serie, hvor de var ubeseiret. 

Lekestue på Lura Stadion

Kampen startet noe rotete for begge lag, men det var lett å se at det var Lura som skulle ta føringen her. Flere ganger kom ballen nesten frem til spiss Line Smørsgård, men det var noe litt upresist over spillet i starten. Først etter 21 minutt kom kampens første skikkelig sjanse. Tidligere Liverpool spiss Line Smørsgård fikk ballen med seg på venstre side og la den enkelt forbi keeper i lengste. 1-0 til Lura. Og det gikk ikke lenge før det plutselig stod både to og tre null til Lura. Mona Jørgensen spilte ballen fint ut til kantspiller Ann Elen Sandsgård, som med sin fart enkelt kunne passere motstander, og satte ballen i mål til 2-0. Og like etterpå gjorde Jørgensen like gjerne jobben selv og førte Lura opp i en deilig 3-0 ledelse. 

Utover omgangen begynte å hagle noe skikkelig på stadion og spilleforholdene ble vanskelige for begge lag. Rubbestadneset slet voldsomt med å få i gang noe spill og det glatte underlaget ble også utfordrene for Lura damene. Men noen minutter før pause var Line på farten igjen. Med ballen i beina på høyrekant fikk hun satt inn 4-0 og sitt andre mål for dagen. Dommeren blåste til slutt av for pause til 4-0 men kunne like gjerne blåst av for slutt. Bortelaget hadde ingen ting å komme med og slet med å skape sjanser. 

Kontrollerte til seier

Været klarnet opp i 2.omg og kampen kom i gang igjen. Bortelaget prøvde gang på gang og få til spill, men slet voldsomt mot et godt etablert Lura lag. Venstre back Anette Tengesdal gjorde en solid jobb i Lura forsvaret og fikk ballen flere ganger klarert vekk i fra farlige posisjoner. 
Det ble en roligere 2.omgang hvor Lura kontrollerte det enkelt inn. Det var ikke før i det rundt 70 min at det skulle komme et nytt mål. Et godt innlegg ble slått inn på bakerste hvor innbytter Mariell Løland fikk satt et godt hodestøtt på ballen. 5-0 til Lura.

Kampen ebbet ut og dommer June Bendiksen blåste omsider av etter 90 spilte minutter. Lura damene kunne endelig slippe jubelen løs etter en meget god forestilling. 

De rundt 50 tilskuerne som hadde holdt ut vestlandsværet, viste sin støtte til damene som virkelig fortjente dette. 

Lura damelag ønsker å takke for en eventyrlig sesong i 2017, hvor de har gått ubeseiret gjennom serie og KM. 
Vi snakkes i 3.divisjon! 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift