Ny medalje til Nymark 1

Nymark 1 (G15) endte på tredjeplass i 1. divisjon etter 3-2 over Frøya i siste kamp.

Den seieren smakte godt fordi Frøya har vært et lag som ofte har skapt trøbbel for Nymarkguttene. De møttes i siste seriekamp også i vårsesongen og den kampen vant Frøya med 5-2 på Nymarken. Lagene møttes også i en treningskamp mellom årets to sesonger og også den kampen vant Frøya.

På tabellen har det imidlertid ikke vært tvil om hvem som har vært det beste laget. Med lørdagens seier tok Nymark 1 sin tredje strake medalje i 1. divisjon. De ble nummer to både i fjor høst og i årets vårsesong. I høst ble det ett hakk ned til tredje bak Gneist 1 og Fyllingsdalen 1, men det er ingen grunn til å være alt for skiuffet. Det bor mye fotball i dette laget og det kan bli mye å glede seg over i årene som kommer.

Seieren satt langt inne
Lørdagens kamp ble spilt i skikkelig møkkavær på Frøya sin bane på Melkeplassen. Nymark kom best i gang og tok leldelsen midtveis i første omgang. Moritz Martens kom seg fri på høyrekanten og fra spiss vinkel lobbet han over keeper og i det motsatte krysset. Meget pen scoring av unge Martens. Mot slutten av omgangen fikk Frøya et frispark fra vel 18 meter. Et hardt skudd går over keeper og i mål og utligningen er et faktum. Like etterpå sover Nymarkforsvaret på et utspill fra egen keeper og Frøya kontrer inn 1-2 som også er stillingen til pause.

Både spillere og trenere var før kampen veldig klar på at denne kampen ikke skulle tapes og et stykke ut i andre omgang utligner Essaye og troen på seier vokser blant publikum. Guttene holdt publikum på pinebenken. For seiersmålet kom ikke før helt på tampen av kampen. Jakob Lavik får en fin pasning fra Ali Abbas og fra tredve meter dundrer han ballen i mål og setter med det et fint punktum for årets sesong.

En epoke er over
Lørdagens kamp var også den aller siste med Sverre Lehmann i trenerteamet. Lehmann har trent mange av spillerne helt fra de var seks år og spilte i Brann. For to år siden tok Brann-laget kollektiv overgang til Nymark og Sverre har vært med hele veien som trener. Nå er det altså slutt. Nymark ønsker med dette å takke Sverre for den flotte innsatsen først og fremst for Nymark 1, men også for de to andre G15-lagene til Nymark. Det blir ingen enkel oppgave å finne en erstatter.

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift