Slutten på et eventyr

Michael Bekke og Øystein Elvestad gir seg som Lura trenere

Slutten på et eventyr

Etter henholdsvis 5 og 6 år har Michael og Øystein valgt å takke nei til ny kontrakt i Lura IL. Etter nedrykk fra 3.div forrige helg har klubben vært i samtaler med trenerne i håp om å beholde de. Lura IL setter utrolig pris på samarbeidet vi har fått til i over 5 sesonger og alle de gode minnene skal tas godt vare på.

Øystein Elvestad spilte i Lura selv fra han var 5 – 15 år gammel. Videre gikk turen innom Viking junior (hvor han vant NM for junior) og til slutt Sandnes Ulf hvor han etablerte seg fast på laget i over 6 sesonger. Han måtte dessverre legge opp grunnet skader, altfor tidlig i sin karriere.

Turen videre gikk tilbake til Lura IL hvor han i 2012 var assistent trener under daværende hovedtrener Henning Aastvedt. Før sesongen 2013 fikk Øystein tilbudet om å bli hovedtrener på Lura og fikk med seg sin bestekompis Michael Bekke. De signerte under som likeverdige trenere i 2013.

Michael Bekke som er 2 år yngre enn Øystein, var absolutt ikke ferdig som fotball spiller, og med sin erfaring fra en rekke topp klubber som; Start, Sandnes Ulf, Fløy og Vindbjart, visste han at han kunne bidra både på banen og på sidelinja.

På fem år har Michael og Øystein bygget et A-lag som, som var vant med å spille mot Randaberg 2, Hinna 3, Moi o.l., til å reise land og strand og spille mot Fløy, Pors og Tønsberg. 

Utviklingen på A-laget har vært enorm. Energien og entusiasmen guttene har brakt til klubben har blitt videreført til nærområde, bydelen og alle barna i Lura.

Lura hadde nettopp rykket opp til 4.divisjon i 2011 og sikret en god 7.plass i 2012. Arbeidet som ble lagt ned av tidligere hovedtrener ble så til de grader videreført av Øystein og Michael.

2013 endte med en 8. plass og 2014 med en 3. plass før de endelig kunne feire opprykk til 3.div i 2015 med en solid 1 plass med kun 1 tap i serien.

I en omgjøring av serien måtte Lura plutselig komme topp 5 for å overleve 3.div og det klarte de i neste siste serierunde.

I 2017 klarte de også for første gang i Lura IL sine 55 år og komme til første runde i NM. 26. april 2017 ble det spilt 1. rundet mot Sandnes Ulf foran 1004 tilskuere på Lura Stadion og cupbombe ble det nesten også. Lura ledet 1-0 til det 86.min før Ulf utlignet og til slutt vant 1-4 etter ekstra omganger.

Selv med et lite cupeventyr i bakhånd, så ble serien for vanskelig for Lura i år. Med 6 tap på de første 7 kampene, ble resten av året et slitsomt jag etter poeng. Og i siste serierunde, måtte Lura vinne over Brodd med 6 mål for å unngå nedrykk. Kampen endte 2-2 og nedrykk var et faktum.

De siste fem årene har Lura IL stort sett vist fremgang, men eventyr tar alltid slutt. Vi takker igjen for det utrolig gode samarbeidet vi har hatt til Øystein og Michael og ønsker dem alle lykke til videre i sine trenerkarrierer.

Vi håper å kunne presentere en ny hovedtrener for A-laget så fort som mulig her på hjemmesiden. 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift