Oppgaven ble for tøff

A-laget rykket ned

LURA - BRODD

Lørdag 21. oktober tok Lura i mot Brodd til årets siste kamp. Lura som hadde sløst bort sjansen sin borte mot Staal forrige runde, måtte nå vinne med 6 mål for å holde plassen. 

Brodd kom til Lura stadion med 4 strake tap i ryggen og visste at de kun måtte unngå å slippe inn seks mål. Lura derimot var i variabel form og var klar i talen etter uavgjort borte mot Staal: "Vi må være agressive, være offensive og gi det et ærlig forsøk mot Brodd". 

Første omgang

Lura gikk ut i uvant formasjon og startet med 3 spisser. Midstopper Sander Grelland var nå plassert som midtspiss og skulle vinne ballen høyt i banen. Backene Michael og Daniel skulle komme seg høyt i banen og slå ballen mot Grelland. Èn taktikk Lura hadde noen ganger brukt i sluttminuttene i andre kamper. Og det resulterte ofte i mål. 

Et meget offensivt Lura fikk slått mange gode baller opp, og selv om Grelland gjorde en meget god omgang så falt aldri ballen ned hvor de andre Lura spillerne lå og lusket. Og mens Lura lå veldig høyt, så luktet Brodd på kontringene hver gang Lura ikke vant toer ballene. Men de store sjansene uteble i første omgang, og lagene gikk til pause med 0-0. 

Andre omgang

Med 45 min igjen på klokka, begynte publikum å bite neglene. Lura trengte jo 6 mål for å klare dette. Og bare 8 min ut i andre omgang satt det første for Lura. Et godt slått innlegg traff Grelland i pannebrasken og inn i lengste bak Brodd keeper Gramos. Endelig kom det forløsende målet. I jakten på 5 mål til ble Lura mer og mer offensiv og bare 4 min etter ble de straffet. En lang ball opp fra Gramos, ble stusset videre fra 25 meter rett bak forsvar til Lura og en meget god Jefferson de Souza tuppet ballen enkelt over Lura keeper Leinebø. 

Lura benken fortvilte, vel vitende at det skulle langt til å score 6 mål nå med 35 min igjen på klokka. 

Lura satte i gang spillet igjen og gikk rett i angrep, et vakkert solo raid av Alf Jakob Aano førte Lura nok en gang i ledelsen. Aano drog seg inn fra venstre kant og ut til midten av 16 meterboksen og fyrte av tilbake i lengste hjørnet. Håpet var tilbake. 

Og de siste 30 min førte med seg store sjanser på løpende bånd. Lura omgjorte formasjon til 3-4-3 og dundret ballen opp gang etter gang. En god Gramos var det eneste som stoppet de store sjansene til Lura. Og igjen når Lura tømte seg offensiv ble de igjen straffet av samme mann, Jefferson de Souza. 2-2 var et faktum etter 67 min. 

Kanonen fortsatte for Lura men et heldig Brodd forsvar fikk klarert vekk. Selv om oppgaven var stor for Lura så stod det ikke på sjansene. I det 75 min får Lura et straffe spark som Vetle Høivik plasserer enkelt for keeper Gramos. 

Et meget heldig Brodd slipper med 2-2. Brodd var aldri i fare for å tape med 6 mål, men et litt mer effektiv Lura burde vunnet kampen. 

Den lange turen ned

Etter to sesonger i 3.div må Lura nå ned igjen til gode gamle 4.divisjon. Vi håper og satser på at det ikke blir for lenge til Lura kommer seg opp igjen. 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift