Damelaget reiste kjerringa

Med fire seiere på rad har Nymarks damelag sikret plassen i 3. divisjon.

Situasjonen så alt annet en lys ut bare for en måned siden. Damelaget startet høstsesongen med å tape 3-0 mot Bønes, 6-1 mot Djerv og så hele 10-0 mot Stord på hjemmebane. Med sine fattige ti poeng fra vårsesongen, lå Nymark på den svært så usikre nestsisteplassen på tabellen og faren for nedrykk var så absolutt til stede.

Samling i bånn
Så skjer det som gjør at fotball er så spennende. Damene tar seg sammen, bretter tydeligvis opp ermene og begynner å plukke poeng. Først et sterkt uavgjortresultat mot Fyllingen 2 og så nok et tap (2-1) mot Nordhordland før laget igjen spiller to uavgjortkamper mot Bergen/Nord og serieleder Voss. Laget ligger fortsatt på den usikre nestsisteplassen og nå blinker det mørkerødt i nedrykkslampen. Nymark spiller bra fotball, men det hjelper ikke så lenge de ikke vinner kamper. De fire neste kampene må vinnes skal de være sikker på fornyet plass i 3. divisjon. For i de to siste kampene venter nemlig de to desidert beste lagene i 3. divisjonsavdelingen til Sogn og Fjordane/Hordaland. Nymark har bare vunnet tre kamper til nå i år og siste seier kom før avdelingen tok sommerferie i juni. Etter Voss-kampen har det gått slik:

Gneist- Nymark 0-1
Nymark-Askøy 5-1
Åsane 2-Nymark 0-2
Nymark-Sotra 1-0

Say no more
Fantastisk. Fire seiere på rad og bare ett baklengsmål på de samme fire kampene. Plassen er reddet og nå skal topplagene Stord og Voss passe seg for et Nymark-lag i form og med nyvunnet vinnerkultur. Førstkommende søndag møter de Stord på bortebane før sesongen avsluttes neste søndag hjemme mot Voss. Sistnevnte lag er den mest sannsynlige vinneren av 3. divisjon. De leder med fire poeng foran Stord når to runder gjenstår. Og begge lagene skal møte Nymark. Trenger vi å si noe mer?

Ungt lag
I løpet av sesongen har flere av klubbens ungdomsspillere født i 2002 (tilhører J17-laget) etablert seg på damelaget. To av dem har allerede tatt plass i sentrallinjen og det er all grunn til å se optimistisk på framtiden til Nymark damer. Det gror godt i yngre rekker og det er ikke lenge før flere banker på døren til A-laget.

Årets siste sjanse for å se damene i kamp er altså søndag 29. oktober klokken 16.30 på Nymarken.

For mer detaljer om kamper og tabell, se her

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift