Vi er klare for "tidenes" mest spennende avslutning i 1. divisjon kvinner. Fart møter Åsane søndag kl. 13.00!

Tre serierunder gjenstår, og med siste helgs resultater er det om mulig enda tettere og jevnere både i topp og bunn! 

Alle helgens kamper er av stor betydning for samtlige 12 lag. Fem lag kjemper om å bli topp tre. Alle de øvrige syv lagene trenger poeng for ikke å havne i den berømte nedrykksgjørma før de to siste rundene 29 oktober og 4 november.

Åsane, med sine 26 poeng, ligger best an av disse syv lagene. Deretter følger Fløya med 24 poeng, Fart, Grei og Amazon med 23, Kongsvinger med 21 og KIL/Hemne med 19.

Det sier seg selv at forskjellen på 0,1 og 3 poeng i helgen kan og vil være helt avgjørende for inngangen til de to siste serierundene. I toppen er heller ingen ting avgjort, men Lyn er fortsatt stor favoritt til å ta opprykksplassen. Urædd ligger best an med tanke på kvalifisering, men de jages  av ØHIL, Byåsen og Bossekop.

Det har i årets 1.divisjon, og spesielt i høst, vært umulig å forutsi utfallet av kamper - alle slår alle. Når vi så ser på helgens runde er alle kamper helt åpne, og det er rett og slett et strålende oppsett sånn situasjonen er blitt.

Lørdag er det Grei - KIL/Hemne og Kongsvinger - Urædd. Søndag er det Fart - Åsane, Byåsen - Amazon, Fløya - ØHIL og Bossekop - Lyn. Med dagens tabell og hvert lags poengfangst så langt kan dette bli en runde hvor ting blir mer avklart for noen, men det kan også bli enda jevnere - det er faktisk mulig! 

Åsane hadde en meget god vårsesong, og lå helt i toppen av tabellen. I høst har det gått litt tråere, men det har sin naturlige forklaring da de i sommer mistet flere sentrale spillere. Noen har imidlertid kommet inn og igjen styrket laget, men de har nå to tap på rad. De røk 1-2 borte mot Kongsvinger, og sist helg tapte de 0-1 hjemme mot Grei.

Det er forøvrig ikke lenge siden Fart også tapte to på rad, det også mot Grei og Kongsvinger, så selvom vi har vært solide hjemme er det overhodet ingen grunn til å ta lett på søndagens kamp. Det har vi, som alle lag, overhodet ikke råd til.

Vårens kamp i Bergen endte med fortjent 2-0 seier til Åsane, og det var en svært dårlig kamp av Fartjentene. Her er det mao litt å revansjere. Etter den gode hjemmekampen mot Lyn, hvor innsatsen og viljen var større enn finspillet, tapte vi 1-2 borte mot Bossekop søndag. Jentene var det beste laget spillemessig, men klarte ikke å skape nok sjanser. Når vi i tillegg slipper inn to enkle mål i første omgang og taper dueller, ja da blir det vanskelig å få poeng.

Vi gjentar derfor oss selv nok en gang når vi slår fast følgende - Fartjentene kan utfordre alle lag i divisjonen, men det er opp til hele LAGET å vise det på banen. Vi forventer, som alltid, et Fartlag som står opp for hverandre og gir alt i samtlige 90 minutter. Det er en ting som alltid må kunne kreves - viljen og evnen til å gi 100% innsats for LAGET og drakta, også hvis det er litt motgang.

Det er snakk om, samlet som LAG, å flytte beina raskere enn motstanderen! Det handler videre om fokus og det å være i forkant kontra det å være avventende og på etterskudd. Dueller og de berømte «andreballer» må vinnes - «krigen» må vinnes over hele banen i samtlige 90 minutter, og spesielt innenfor begge 16-meterne!!!

Jentene vet selv hvor bra de kan være, men det går aldri av seg selv. I kombinasjon med innsats gir bevegelser og kommunikasjon gode pasninger. Da kommer også tryggheten og det gode Fartspillet hvor jentene gjør hverandre gode. 

Forberedelser til kamp er alltid særdeles viktig, og de begynner rett etter treningen fredag med inntak av næring. Vii forventer, som alltid, at jentene gjør det de skal for å være 100% klare og med rett fokus når de søndag formiddag møtes på Fart til mat og spillermøte.

Troppen er, som nevnt tidligere, stor og god. Vi har noen skader, men laget som søndag kl 13 møter Åsane er mer enn bra nok til å kjempe om 3 viktige poeng.

Vi gleder oss, som alltid, til kamp, og ønsker Åsane, dommere, presse og publikum hjertelig velkommen til Fartbana søndag,

sportsutvalget

Kommentarer


       

Farts org.nr. er 975341135