Oppdatering fra kamper.

Masse kamper, dårlig oppdateringer.

torsdag 5. oktober 2017

 

Det har vært slett oppdatering fra journalisten sin side. Masse jobb og andre aktiviteter har stjelt mye tid fra undertegnede. Til mitt forsvar blir dette gjort på dugnadsbasis så kritikk tar jeg ikke. Ikke konstruktivt heller.

 

Siste oppdatering var fra bortekampen mot Rakkestad som endte med en fin 3-1 seier.


Etter det så har vi hatt flere kamper, første ut var mot Sparta hjemme.(Der var ikke journalisten ikke tilstede så kort referat derfra)  Den endte 2-2 . Etter en jevn kamp så ender det med en poengdeling. Målscorere for Selbak var Stian Bergh og Baskhim.

 

Etter dette så var det  borte kamp mot Moss på Melløs. Der tar vi ledelsen 1-0 ved Andreas. Det var flott spill av Baskhkim og Thomas i forkant som spiller ballen til Andreas. Andreas har ett fløyelsmykt medtak som tar han alene med Mosse keeperen. Der er Andreas iskald og setter flott inn ledelsen. Dessverre så slår Moss knallhardt tilbake. De får først en perlescoring før de snur kampen før pausen. Etter pausen så presser vi på for å få en redusering men det vil seg ikke. Like før slutt så får Moss spikeren i kista ved 3-1.  Tror alle. Oscar har kommet inn for Selbak og han bestemmer seg like godt for å drible 5-6 spillere og sette ballen vakkert i mål. 2-3 i det 90 minutt. Det er tilleggstid og vi får noen dødballmuligheter. En perfekt slått ball fra Peter Moen (ifølge han selv) som Petter Stedjeberg rett og slett bare har bestemt seg for at skal inn. Om det så er med både keeper og ball. Noen hadde kanskje forventet at dommeren skulle blåse frispark. Men han så noe som jeg ikke så:) Og det er ihvertfall vi med grønne øyer fornøyde med :) 3-3 og ett meget viktig poeng for oss.

 

Neste kamp var mot Trosvik.

Trosvik går igjennom ett generasjonsskifte og har slitt tungt denne sesongen. Personlig så hater jeg kamper som vi skal vinne. Det ble stanging mot den berømte veggen i første omgang. Tung gressmatte og ballen rullet dårlig. Vi klarte ikke få opp tempoet på kula. Andre omgang fikk vi mer fart i det, og når vi da også får hull på byllen ved Thomas så blir det den berømte ketchup effekten. Ole Bergh scorer 2-0.

Sebastian setter inn 3 før selveste Peter M kjører inn den 4. Ole Bergh og Jonas Høiden pynter på resultatet med 5 og 6. 6-0.

 

Så var det Fredrikstad2 på Fredrikstad Stadion. FFK hadde med flere A spillere denne kvelden. Vi hadde allikvel god tro på at vi skulle matche de denne flotte høstkvelden.


Første omgang var litt rufsete  fra Selbak sin side. Flere pasinger som gikk litt i hytt og gevær. Når vi hadde noen gode overgangsmuligheter så ble de skuslet bort i litt slurvete valg og utførelser. Allikevel så har vi også noen gode perioder hvor vi lar kula gå og får FFK til å løpe litt etter oss. Men FFK er farlige når de setter fart og lar ballen gå på få touch. Vi skal være glad for at vi har Petter og Jonas i forsvar. De hadde noen gode involveringer som gjør at vi ikke har noen i sekken allerede tidlig i andre omgang. Men vi er også farlige fremover. Vi kommer til en god sjanse som endrer retning. Men der er FFK keeperen nede som en tiger og avverger. Heldigvis for oss så prøver Sternfoss seg like etter og dundrer inn 1-0. Jeg er usikker på om den endrer retning men uansett så leder vi 1-0. Nå får vi litt mer ro i spillet vårt og lar kula gjør jobben. Vi får en corner og Baskhim slår en flott ball som suser inn i feltet. Der er Petter S selvfølgelig sterkest og stanger inn 2-0.  Idet vi skal gå til pause får FFK en god sjanse, de kommer rundt på kanten og slår inn foran. Der setter Buduson ballen over fra kloss hold. Så dømmer dommeren straffe til FFK. Jeg ser ikke situasjonen og velger å forholde meg til at dommeren har dømt. Straffen blir tatt sikkert og det står 2-1 til pause.

Etter pause så går vi rett opp i angrep og ett fint angrep som starter med at Siako tar med seg ballen forbi ett ledd og setter opp Andreas i fin posisjon. Det er ett veggspill og vipps så er Andreas alene mot keeper litt skrått. Han tupper inn ballen. Ronaldo touch skriker Anders Beck på sidelinjen og viser for hele Selbak benken at han har en alder som er litt over gjennomsnittet på laget vårt nå. Han sikter selvfølgelig til fenomenet Ronaldo og ikke den spradebassen som nå spiller :) Funfact fra Anders er at sånn ble VM finalen vunnet. Så vet dere lesere det.

Vi har noen helt elleville sjanser her, siako, stern og en til som jeg ikke ser prøver å måke ballen inn etter gode prestasjoner. Men den vil seg bare ikke inn.

 Nå er vi derimot gode på banen. Ballen flyter fint mellom lagdelene. Vi setter opp vingene og lar ballen gå fra side til side. Siako, Stian og Sternfoss har god kontroll på kampen. Bak der så har Petter og Jonas O rett og slett plukket fra hverandre  spissene til FFK. Dessverre for oss så får FFK en redusering idet Jonas prøver å avklarere ett innlegg. Litt surt føles det når det kommer rett ut av løse luften og at vi har god kontroll på kampen egentlig. Vi spiller til tider faktisk veldig god fotball. Så hva er vel da mer naturlig at FFK utligner til 3-3? Føles rett og slett fryktelig surt.

Idet jeg ser på klokken tikke mot det 84 minutt snur linjedommeren seg mot meg og sier til meg at dette er spennende. Jeg er jo ikke uenig men det blir som å si at vann er vått når kampen står å vipper på 3-3 og det er 6 minutter igjen. Men en alldeles flott ung herremann på linjen, god kamp hadde han også.

Nok om det, for mens jeg og linjedommeren pludrer litt har vi flyttet opp spillere for vi har fått frispark på FFK sin banehalvdel. Ballen blir slått av sternfoss og er kirurgisk presist mot bakre stolpe. Der ligger Jonas Olsen som en majestisk ørn i luften og stanger inn 4-3.  Euforisk jubel blant de grønne supportere som har tatt turen over Fredrikstad brua for å se fotball. Noe sier meg at Jonas også satte pris på denne scoringen i riktig nett denne gang :)

 

Nå sender FFK alt opp for å prøve å få en scoring de også, dermed lar de Ole Bergh få ligge alene mot den ene stopperen sin. Dette burde FFK ha vist at de ikke burde gjøre, Ole har vært en halv sesong i FFK før han tredde på seg den vakre grønne trøyen igjen. Han får lagt ned ballen og drar seg fint forbi stopperen og legger ballen sikkert ned i hjørnet. 3-5. Vi vinner på Fredrikstad stadion.

 

Petter Stedjeberg og Jonas Olsen er gedigne denne kampen og står frem som matchvinnere bak der. Blokkeringer og gode taklinger!! Terningkast 6 når du tar med at de scorer hvert sitt mål.

Stian og Sternfoss tar virkelig tak i kampen etterhvert. Dikterer tempoet og styrer spillet. Backene våre ved Emil og Peter skaffer oss masse rom offensivt og starter gode angrep for oss. Vingene våre ved Bashkim og Andreas er offensive og viktig at de holder på ballen og skaper mange muligheter når de setter opp angrepet vårt. Thomas og Siako løper mye samt at de er flinke til å skaffe seg rom og har noen tekniske finesser som er verdt inngangspengene alene. Andreas kan fint lite gjøre med baklengsmålene og er trygg og rolig i feltet.

 

Det var forøvrig tilskuerrekord på Fredrikstad stadion med 2laget denne sesongen ved 91 betalende tilskuere. Stas :)

 

Nå er det 3 kamper igjen. Vi har Tistedalen førstkommende helg, før vi tar turen til Kurland og møter Sarpsborg FK. Før vi avslutter hjemme mot Borgar. Viktige uker fremover nå. Så møt gjerne opp og støtt oss!

 

Tilsutt. Selbak hei, Selbak hei, Selbak hei hei hei.

 

Sponsor

Følg oss på Facebook!

Grasrotandelen

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift