A-laget sikret plassen i 4. divisjon med historisk seier

Med kalassifrene 9-0 over Hægebostad fredag kveld, sikret guttene våre med det 4. divisjonsspill på Karuss også i 2018. Seieren er den største for herrelaget på over 20 år.

På bildet over:
Foran fra venstre: Joel Hope, Simen Lirio, Christoffer Robin Larsen, Erlend Richstad, Steffen Pedersen og Jørgen F. Holum.
Bak fra venstre: John Kenneth Madsen, Terje Kapstad, André Richstad, Marius Johansen, Atle Kapstad, Jonas Norheim, Vidar Alexander Vikstøl, Rune Heggland, Sinan Maksumic, Fredrik R. Hansen, Lars-Ørjan Kleppe, Gonzalo Rojas og Peer Danefeld.

Sist gang Våg FK scoret like mange mål i 3. eller 4. divisjon, eller i nærheten, var i 2007 og 2001. Men både 9-1 seieren mot Tveit og 9-2 seieren mot et ungt Start 2 i 2007, samt 8-0 seieren mot Flekkefjord i 2001, blekner litt mot 9-0 resultatet på fredag kveld. Med 4 Våg-tap og en målforskjell på 14-2 i favør av Hægebostad de siste 2 sesongene - før kampstart - var det ikke rart at det knyttet seg spenning til oppgjøret på Karuss den regntunge fredagskvelden. Tross alt, det stod et potensielt nedrykk på spill.

Kaptein Rune Heggland syntes det var like greit å kvitte seg med akkurat den spenningen så tidlig som mulig. Ikke før det var gått syv minutter av kampen fyrte den lettbeinte av et ballistisk missil fra 28 meter som gikk i bane over keeper, før lærkula svidde av både tverrligger og stolpe på vei inn i målet. Undertegnede innrømmer glatt at han tenkte: -Ikke skyt derfra, Rune. Men har etter nøye overveining i etterkant endret mening om akkurat det. ;-)

Da det var gått et kvarter av omgangen tenkte toppscorer Sinan Maksumic at han kunne følge opp med dagens dobbel. Så derfor i det 15. og 16, minutt: Først et velplassert skudd til side for keeper etter fine Våg-kombinasjoner. Deretter en underholdende blanding av Sinan-foxtrot ispedd litt samba, der Hægebostad-spillerne lå strødd rundt omkring i 16 meteren, før han behersket løftet kula i mål.

Hægebostad ble spilt ut etter alle kunstens regler, og det var bare rett og rimelig at unggutten Steffen Richter Pedersen økte ledelsen til 4-0 rett etter halvtimen. Det kontrollerte skuddet fikk bare keeper så vidt fingrene på, før ballen endte i mål.

At Sinan økte ledelsen til 5-0 et par minutter senere, var liksom bare rett og rimelig utfra sjanser og spill. For ordens skyld skal det nevnes at Joel Hope headet inn 6-0 like før halvtid, men fikk annulert målet uten at vi helt skjønte hvorfor.

Andre omgang kunne fort ha blitt et antiklimaks for Vågs del. De første 45 var nemlig veldig gode. Og: Det hele virket temmelig håpløst for Hægebostad-spillerne. De skal likevel ha all honnør for at de aldri ga opp, og prøvde å stå i mot det kraftige Våg-presset. Men:

Allerede 2 minutter ut i omgangen startet det på nytt. En en glimrende overgang med kjappe pasningskombinasjoner og løp fremover på banen, endte avslutningen til Simen Lirio bak Hægebostad-keeper Bjarte Antonsen. 10 minutter senere økte unge André Richstad til 7-0 på elegant vis. Også denne scoringen kom etter et mønsterangrep av en kontring.

Sinan Masumic fornektet seg heller ikke i andre, og på finurlig vis scoret han sitt fjerde og lagets åttende mål.

At han 10 minutter før slutt på kunstnerisk vis serverte unge Jørgen Flemmen Holum foran Hægebostad-målet, var bare et verdig punktum for en minneverdig kveld på Karuss. Med til akkurat den målhistorien følger også at Jørgen kjippet ballen over en utrusende keeper, og på den måten la til et ekstra utropstegn bak 9-0 målet.

Oppsummering? Vi vant 9-0!

PS! Takk også til ballguttene fra G14-1 og G14-2 på bildet under, som stilte opp i regnværet etter egen kamp tidligere på kvelden. De gjorde en glimrende jobb!

Generalsponsor

Våg FK på YouTube

Fair Play

Grasrotandelen

 

Våg FK på Facebook

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift