Paraorientering

Onsdag ble det arrangert Paraorientering på Fjeldsrud skole og for de som trener der så fikk de en ny og spennende opplevelse. Lone Brochmann fra NOF hadde laget et opplegg som åpenbart falt i smak.

Dagen var planlagt i god tid og hadde bakgrunn i en oppfordring fra Norges Orienteringsforbund som satser sterkt for å engasjere funksjonshemmede i idretten. De hadde lovet oss hjelp til planlegging og gjennomføring og resultatet opplevde vi sist onsdag.


Første del bar mest preg av orientering hvor det var satt ut gjenkjennelige poster med klippetenger og symboler i form av bilder. Deltakerne kunne velge å bruke kart eller foto for å finne postene. De fikk med seg et stemplingskort med tilsvarende symboler som på postene og hvor det skulle klippes for å bekrefte funnet post. Løpet var lagt slik at en runde hadde to poster for deretter å bytte kart for to nye poster. Til sammen tre runder.

På del to var det satt ut noen bokser merket med o-flagg rundt i skolegården. Deltakerne fikk på seg et armbånd som ga fra seg bekreftelse i form av lysglimt når boksene var funnet. Vel fremme i mål ble armbåndet scannet og en utskrift fortalte om brukt tid.

I den tredje oppgaven var det satt ut kjegler hvor oppgaven var å plassere hatter i forskjellige farger i et bestemt mønster på kjeglene. Her var samarbeid og oppgaveløsning viktigere enn fart.

Alle disse oppgavene skapte stort engasjement hos alle selv om noen var noe reserverte i starten. Men etter hvert ble det en ellevill stemning, og det var en stor opplevelse å være observatør til aktivitetene.

En stor takk til Lone som hadde forberedt det hele og til trenerne Heidi, Stian og Jonas som bisto hele veien.

Grasrotandel


Vipps

Vipps orientering nr. 45454

Sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift