Frivillighetens blide ansikter

Uten frivillig innsats er Våg FK ingenting. Terje Kapstad og John Kenneth Madsen fra A-laget får stå som representanter for noen av de blideste og mest postive bidragsyterne klubben har.

Både Terje (til venstre på bildet over) og John Kenneth har i mange år bidratt som frivillige i forskjellige roller rundt lag i klubben. Og de er ikke alene. Uten den enorme innsatsen alle de frivillige legger ned for klubben daglig, så har ikke Våg FK noen sjanse til å tilby noe i nærheten av det aktivitetstilbudet som kan gis til barn og unge i Vågsbygd i dag. Så takk for det, alle sammen!

Når det gjelder Terje og John Kenneth, så er de spesielle på den måten at det aldri finnes et nei i deres munn. I tillegg gliser de stort sett fra øre til øre hver gang du snakker med dem. Slikt smitter. Et smil avler gjerne et nytt, og den gode stemningen brer seg med en gang. Utfordringene står i kø, men når du alltid møter disse med et smil og en positiv og offensiv innstilling, ja da er det gode muligheter for at resultatet blir bra. Og akkurat det merkes rundt typer som Terje og John Kenneth.

Keeper-engasjert og Våg-mann på sin hals
Terje Kapstad følger som far sin talentfulle keepersønn, Atle, på både junior- og A-laget. Som keeperutdannet trener følger han også resten av spillerne på A-laget rundt treninger og kamper, i tillegg til at han fungerer som assistent på alle juniorkampene. Han har i en årrekke vært assistenttrener for andre hovedtrenere, og i år har han også stått bak jevnlige keepersamlinger med de yngste keeperspirene i klubben. Dette tilbudet er planlagt snart å være oppe og gå igjen.

3 om Terje
Peer Danefeld (hovedtrener A-laget): - Terje er alltid smilende, blid og veldig engasjert. Det eneste negative med ham er at han er Liverpool-supporter.
Tor Arne Richstad (Juniortrener og ungdomskoordinator): - Han er veldig snill, fremstår som ivrig og engasjert samt at han er pliktoppfyllende.
Rune Heggland (kaptein A-laget): - Terje har alltid et smil på lur. Også er han behagelig å være rundt. En rolig person du blir trygg på.


Venndøl med hjerte i Våg FK
John Kenneth har rollen som materialforvalter på A-laget, men er så uendelig mye mer enn det. Den viktigste rollen han har er å være en god venn på trening og kamp - både for de godt voksne, og ikke minst ungguttene. Å se et smilende ansikt, eller få noen vennlige ord med venndølsk klang, går aldri av moten. Heller ikke i konkurransemiljøer. Og: Det er aldri noe kluss med tøy og lagsutstyr når John Kenneth er i nærheten. For ikke å snakke om når han "dekker bordet" og serverer frukt i garderoben.


Gutta må ha drikke underveis. Her fra bortekampen mot Vindbjart 2 på Moseidmoen tidligere i høst.
John Kenneth leverer flaske til 20 i stil. Kampen? Den endte for ordens skyld 3-1 til Våg.

3 om John Kenneth
Peer Danefeld: - John Kenneth er veldig flittig, har alltid godt humør og et stort engasjement. Men det er et kjempeproblem at han er Leeds-supporter.
Tor Arne Richstad: - Han er veldig dedikert, har glimt i øyet og er en sann lagspiller.
Rune Heggland: - John Kenneth er veldig engasjert, i tillegg til at han er imøtekommende og positiv hele tida.


Nøkkelfakta om frivillighet

  • Den frivillige arbeidsinnsatsen i de frivillige organisasjonene i Norge tilsvarer 147 800 årsverk.
  • 61 % av befolkningen (over 16 år) bidrar med frivillig arbeid i de frivillige organisasjonene årlig. Dette er den høyeste andel som er målt på verdensbasis. Vi deler førsteplassen med Sverige.
  • Over halvparten av det frivillige arbeidet legges ned i kultur- og fritidsorganisasjoner, inkludert idrett.
  • Verdiskapingen i frivillig sektor (inkludert verdien av det frivillige arbeidet) var på 125,5 milliarder kroner i 2014.
  • Omfanget på frivillig arbeid anslås til 147 800 fulltidsårsverk i 2014. Det er store variasjoner mellom organisasjonskategorier - innenfor "kultur og fritid" er det over 8 frivillige årsverk pr ansatt.

Kilde: Frivillig.no

PS! I tilfelle noen lurer: Peer Danefeld er Manchester United-supporter på sin hals.

Generalsponsor

Våg FK på YouTube

Fair Play

Grasrotandelen

 

Våg FK på Facebook

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift