Kolbotn Basket til Scania Cup etter forrykende finaleseier

For aller første gang får Kolbotn et lag med i det uoffisielle nordiske mesterskapet for aldersbestemte lag, som Södertälje BBK har arrangert i påsken hvert år siden 1981.

Helgens Bærum Open var samtidig Scania Cup-kvalifisering for årsklassene U13 og U14, og med finaleseier 31-29 over Asker Aliens blir Kolbotns 04-gutter nå invitert til å spille mot de beste lagene fra de øvrige nordiske landene.

Turneringen i Bærum viste at norsk basketball har mange spennende talenter i de yngste årsklassene, og spesielt i G04-klassen var det høyt nivå med flere lag som kjempet jevnt.

Aller best var Kolbotn, som med to jevnbyrdige lag ikke bare har toppen, men også imponerende bredde i denne årsklassen. I vår møtte de hverandre i finalen i RM-sluttspillet i Region Øst, i helgen viste begge igjen imponerende ferdigheter.

Kolbotn Fighters 2 måtte gi tapt med fattige to poeng (38-40) for TNT Towers i kvartfinalen, mens Kolbotn Fighters 1 gikk hele veien.

I en forrykende finale var Asker Aliens i ledelse 14-13 ved pause, før Kolbotn tok over og var seks poeng foran (29-23) noen minuttr før slutt.

Men de gulkledde fra Asker nektet å gi seg og utlignet til 29-29 med ett minutt igjen på klokka. I et nervepirrende sisteminutt fikk Kolbotn inn den avgjørende scoringen til 31-29, og kunne juble for både seier og Scania Cup-plass.

- Disse gutta begynte da de gikk i 2. klasse, så de har holdt på i seks-sju år allerede, forklarer Ragnhild Riis, som trener Kolbotn-lagene sammen med Amir Alagic.

- Vi har vunnet mye, men vi møtte veldig bra motstand her, sa Alagic, som coachet finalevinnerne mot gamleklubben.

Bosnieren var en av stjernene på Asker Aliens-laget som vant BLNO-sluttspillet i 2002 og 2003, og kom på All Star-laget i ligaen begge årene.

- Gøy å slå Asker, smilte han.

Kolbotns G04, bak fra venstre Christoffer Stærfelt, Odin Alexander Duaas, Ole Grindvik Nielsen, trener Amir Alagic og Eldar Hjertø Alagic. Foran fra venstre Brage Slott Hovstad, Aksel Simonnes Mella, Noah Korslund og David Beyer.

(Nyheten er sakset fra basketforbundets nyhetssider)

https://basket.klubb.nif.no/nyheter/Sider/Til-Scan...

0

1 Avtaler

2 Støtt klubben vår

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift