Sterk start på høstsesongen for herrelaget

Sinan Maksumic og Simen Lirio stod for scoringene da A-laget tok en overbevisende 2-1 seier mot MK fredag kveld.

Et aggressivt og godt kjempende Våg-lag, pisket frem av en entusiastisk Peer Danefeld fra sidelinjen, styrte store deler av den viktige 4. divisjonskampen mot gjestene fra Mandal.

Laget gikk da også ut "i hundre", og allerede etter ett minutt stod det 1-0 til vertene. Et nydelig angrep, med klikk-klakk-spill og hurtige kombinasjoner endte til slutt på selskapsskoene til Simen Lirio. Han bredsidet/fluktet ballen på hel volley i en lekker bue over en sjanseløs MK-keeper, før den kjælte litt med stolpen på vei inn i nettmaskene. Var det avslutning på mål eller innlegg, Simen? Uansett svar, scoringen var så fin at du slipper unna med hvilket svar som helst.

Og det fortsatte også bra. Høy aggressivitet, løpskraft og vilje, kombinert med fint pasningsspill, sørget for flere halv- og helsjanser de neste minuttene. men scoringen uteble. Selvfølgelig var ikke MK helt ueffne, og de grønne kom også til sporadiske muligheter, men den lystige stemningen blant de mange publikummerne på tribunen, formidlet at Våg spilte godt.

10 minutter senere glapp det imidlertid - bokstavelig talt. En ellers meget solid Vidar Vikstøl gled i en duell på det sleipe underlaget, og i den påfølgende 1 mot 1 situasjonen ble stopperkollega Chris Robin Larsen litt for heit på grøten, og felte MK-spissen innenfor 16-meteren. Straffen ble satt kontant i mål, og lagene var dermed like langt.

Stopperparet Vikstøl og Larsen (bildet under) har imidlertid virkelig funnet tonen denne høsten, og utfyller hverandre på en strålende måte sentralt bakerst i Våg-rekkene. Måten de spiller på, både i den oppbyggende fasen av spillet, og det defensive arbeidet, er en nøkkelfaktor hvis laget skal fortsette den gode poengsfangsten utover høsten.

Resten av omgangen bølget litt frem og tilbake, men Våg overbeviste hele veien med aggressivitet og mye løping.

Andre omgang ble preget av mye Hawaii-fotball, men spenningen kunne man føle hele tiden. Sjanser til begge lag til tross, det så ut til å ebbe ut med uavgjort etter 90 pluss tillegg. men Sinan Maksumic ville det annerledes. Scoringen hans på overtid utløste hemningsløs jubel, og gutta våre berget i havn nok en trepoenger denne høsten.

Stor forbedring fra vårsesongen
Det har skjedd noe med resultatene etter sommeren. På de 13 første kampene frem til sommeren (da har vi allerede tatt bort poengene fra Gimletroll-kampen) kapret laget 11 poeng. Noe som gir et snitt på 0,85 poeng per kamp. I samme periode slapp vi inn 42 mål totalt. Et snitt på 3,23 per kamp. Forvandlingen har ført til at vi på de 6 første høstkampene har redusert antall innslupne mål til 1,83, og økt poengsfangsten til 2 poeng per kamp.

Disse tallene baserer seg på kamper mot meget sterke lag som blant annet Vindbjart 2, Vigør og MK.

Vi gratulerer A-laget, og følger spent med på utviklingen videre utover høstsesongen.

 

Generalsponsor

Våg FK på YouTube

Fair Play

Grasrotandelen

 

Våg FK på Facebook

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift