Straffet av Sola før slutt

Fredag kveld tok Lura imot Sola til lokaloppgjør på Lura stadion. Det ble ett, men kunne fort blitt tre poeng.

Tekst: Michael André Bekke
Foto: Henning Lillejord

Norsk Tipping Ligaen avd.3
Lura - Sola (0 - 0) 1 - 1
Målscorere: 1 – 0 Alf Jakob Aano 58, 1 – 1 Olav Andreas Lilleås 89
Luras lag: Eskil Leinebø, Daniel Jacobsen, Sander Schaathun Grelland, Jan Fabiano Kristiansen, Ole Andre Nordahl, Jose Alejandro Valecillos, Jules Sambou, Simen Vedvik, Michael Bekke, Alf Jakob Aano (Jose Alberto Valecillos 80) og Vetle Høivik (Erlend Gudmestad 85)

Sist lagene møttes vant Sola fult fortjent, derfor var det knyttet stor spenning inn mot kampen. Lura kunne med seier her få en luke til lagene på nedrykksplass, mens Sola Kunne på langt nær sikre videre spill i Norsk Tipping Ligaen.

Kampen startet friskt i det sure høstværet og det var tydelig å se at kampen betydde mye for begge lag. Sola hadde mye ball, mens Lura lå meget godt organisert og hindret den tidligere storscoreren og hurtigtoget, Morten Eriksen, bakrom. Kampen bar preg av tøffe dueller og hele førsteomgangen var en stillingskrig.

Før pause åpnet kampen seg litt mer opp. Sola-spillerne ble mer og mer frustrerte og det førte til at Lura fikk gunstige overgangsmuligheter. Hadde hjemmelaget vært litt mer presise i første pasningen kunne de fort ha straffet de gule, men slik gikk det ikke og lagene gikk til pause på stillingen 0 – 0.

Etter hvilen var kampbildet likt. De fremmøtte fikk se tøffe dueller og to lag som viste offervilje og som solgte seg dyrt. Lura fortsatte å ligge kompakt og godt defensivt, og hadde rett og slett full kontroll på Sola.

I det 58 spilleminutt eksploderte kampen da Lura-spiss Alf Jakob Aano klarte å komme seg til avslutning fra rundt 15 meter. Ballen gikk via Sola-keeperen og i mål til Lura-spillernes store jubel. Fin prestasjon av Aano.

Etter scoringen var det fortsatt Sola som hadde ballen mest, men farlighetene uteble og Lura var faktisk nærmere å øke ledelsen, enn det Sola var utlikning. Kvarteret før slutt ble Alf Jakob Aano spilt nydelig fri av Daniel Jacobsen. Spissen fikk ta imot ballen mellom Sola sine midtstoppere på 16 meter, og fikk avslutte upresset, men denne gangen gikk avslutningen over mål.

Det hele så ut til å ende med tre meget viktige poeng til det solide hjemmelaget, men kampens dommer, tildelte gjestene straffespark i det 89 spilleminutt, til Lura-spillernes og Lura-benkens store fortvilelse. Lura-spiller Ole Andre Nordahl fikk satt inn en helt ren takling, så det var lett å forstå Lura-spillernes frustrasjon i dette tilfellet. Lura-spiller Jules Sambou fikk marsjordre av dommeren etter å ha protestert mot avgjørelsen.

Solas Olav Andreas Lilleås var sikker og sendte ballen i mål. Dermed endte lokaloppgjøret med poengdeling.

– Utrolig surt at vi ikke får med oss alle tre poengene i dag. Vi er så nærme og hadde virkelig fortjent alle tre. Guttene legger ned en heroisk innsats over hele linja, og da er det surt å få en slik avgjørelse imot seg i kampens siste ordinære spilleminutt. Det skulle aldri vært blåst straffespark, men vi får ikke gjort om på situasjonen nå, blåst er blåst. Akkurat nå føles det utrolig surt, men vi må ta med oss det ene poenget. Jeg tror det kan bli et viktig poeng når vi skal telle opp til slutt, sier materialforvalter, Jamie Lui Cowling.

Neste kamp for Lura er lørdag 16.09, borte mot Pors klokken 16.00.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift