Til minne om Willy Monsen

Æresmedlem i Nymark IL, Willy Monsen, døde 26 juli. Han ble 88 år gammel.

Dermed har Nymark IL mistet en av sine mest markante medlemmer. Willy ble tidlig medlem i laget, naturlig for både han og andre i familien da de er født og oppvokst bare et steinkast fra Nymarksbanen. Svært mye kan sies om Willys engasjement for Nymark IL, kanskje først og fremst i det administrative arbeidet i klubben. Rett etter krigen gjorde allerede Nymarksguttene det godt i flere disipliner på tross av «idrettstørken» under krigen. I jubileumsboken står det at Willy var en av fire
som gjorde det administrative grovarbeidet i denne perioden.

Friidretten engasjerte Willy sterkt. Som aktiv var han naturlig deltaker på alle stafettlag og han var eder i friidrettsgruppen i flere perioder. Han var sterkt delaktig i Nymarkstafetten som var lagets hovedarrangement i årene fra 1932 til 1989. Han fikk Nymarks stafettmedalje i 1964. Hans mest aktive periode var i 1950- og 1960-årene. Willy og Nymark IL var på mange måter ett over en lang periode.

I 1949 og 1950 var han leder i herrehåndballgruppen. Willy var redaktør for medlemsbladet i mange år. I 1955 var han med å danne et suverent lederteam for juniorlaget som det heter i jubileumsboken. «Nymark Rundt» på sykkel ble arrangert for første gang samme året og under Willys ledelse ble det satt i gang aktiviteter som gate- og terrengløp, orientering og sykkelløp for barn mellom 9 og 14 år i nærmiljøet. Det resulterte i god rekruttering til Nymark IL. Willy var også med i hyttestyret for klubbens hytte på Ulriken i årene etter krigen. I flere år var han leder i hovedstyret. Totalt hadde Willy verv i lagets hovedstyre i 15 år, enten som leder, nestlede eller avdelingsleder. I 1957 var Nymark IL arrangør av NM i sykkel på landevei. I denne forbindelse ble Willy tildelt Norges Cykleforbund`s fortjenstemedalje.

Willy var leder i jubileumskomiteen ved klubbens 50 års jubileum som ble markert i 1971 med et omfattende program og aktiviteter. Samme rolle hadde han ved markeringen av klubbens 70 og 75-års jubileum. I 1974 ble Willy tildelt klubbens Hederstegn med diplom og i 1996 ble han utnevnt til æresmedlem i klubben som den andre i lagets historie. Som en naturlig del av Willys meritter var selvsagt hans innsats for Nymark IL fremhevet da han ble tildelt Kongens fortjenstmedalje i 2005. Willy og hans kone Agnes har hele tiden vært sterkt opptatt av aktiviteten i klubben og våre tanker går til Agnes og resten av familien som har mistet en hedersmann.

Vi er Willy stor takknemlighet skyldig for innsatsen han har lagt ned for Nymark IL.

Vi lyser fred over Willy Monsen sitt minne.

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift