Ny målfest - ny seier

Seks mål i rekruttlagets første kamp - og seier - etter ferien, ble etterfulgt av ny seier i åttemålskamp på Rustad kunstgress.

5-3 endte målfesten mot Lille Tøyen, som altså ble spilt på Rustad. Det etter at hjemmelaget tok en tidlig ledelse og hadde føringen to ganger før Asker-rekruttene lyktes å snu oppgjøret før pause. Og selv om Lille Tøyen aldri ga helt opp, hadde Asker 2 kontroll de siste 45 minuttene.

Dermed tok laget tre nye poeng, som betyr at tredjeplassen i 4. divisjon avd 3 er enda litt tydeligere. Laget har nemlig begynt bra etter sommerpausen - med seks poeng og 11-3 i målforskjell. KFUM 2 er relativt suveren serieleder, mens Asker 2 har heng på Nordstrand på andreplassen.

Oppgjøret mot Lille Tøyen begynte altså friskt av vertene - som har en gammel Asker-kjenning i sine rekker. Juan Rene Santos Contreras, eller Angelo Santos som alle kaller ham på Føyka, spilte fire sesonger for Asker - fra 2005 til og med 2008, noe som ga 75 A-kamper og småpene 31 scoringer (som plasserer han inne blant de 30 mestscorende i klubbens historie).

Og selv om årene er gått og Angelo nok trente hardere i sin Føyka-tid, kan han score fortsatt. Det gjorde han da Asker 2 vant 4-2 mot Lille Tøyen på Føyka i vår. Og det gjorde han igjen på Rustad tirsdag.

To minutter tok det før han ordnet 1-0 til hjemmelaget. Og etter at Andreas Kvernmo hadde utlignet 10 minutter senere, brukte han bare to nye minutter på å gi Lille Tøyen 2-1. Men Kvernmo var ikke snauere denne kvelden. og scoret også sitt andre da førsteomgangen var halvspilt. Og fmre til pause ordnet hhv Balal Arezou og Roman Fazi 3-2 og 4-2 til Asker.

Og selv om vertene reduserte en gang rundt midtveis i den andre omgangen, ble seieren definitivt spikret da Tobias Fromreide fastsatte sluttresultatet til 5-3 til Asker-rekruttene. Det et resultat som avslører i hvilken ende av banen superlativene var størst - og hvor det var mest å rette på. For etter at laget hadde som mål å holde tett og vant 6-0 sist, var det ikke like bra det som ble prestert defensivt denne gang.

- Vi var veldig passive i egen boks i starten av kampen - som forklarer hvorfor vi kom under båd e0-1 og 1-2. Men derfra hever vi oss, og er det klart beste laget etter det. Da viste vi mye bra angrepsspilll og flere enkeltspillere viste god form, sier rekrutt-trener Rolf Magnus Bredal.

Som irriterte seg litt ekstra over Lille Tøyens redusering i andre omgang.

- Vi har litt å gå åp i forhold til å kontrollere kampen med ball mot slutten, synes "Roffe".

Asker 2 spiller faktisk sin tredje strake bortekamp i serien om halvannen uke. Da mot tabelltoer Nordstrand, en kamp som fort avgjør om laget blir med helt oppe i toppen denne høsten. Men før det, allerede nå søndag, skal Asker stille et rekruttlag også i OBOS cupen, der Oppegård er motstander på Risenga.

LILLE TØYEN - ASKER 2 3-5 (2-4)

Fotball, 4. div. menn avd 3:

Mål: 1-0 (2. min.) Angelo Santos, 1-1 (12. min.) Andreas Kvernmo, 2-1 (14. min.) Santos, 2-2 (23. min.) Kvernmo, 2-3 (34. min.) Balal Arezou, 2-4 (43. min.) Roman Fazi, 3-4 (64. min.) Lars Oscar Øvrebø, 3-5 (71. min.) Tobias Fromreide

Asker 2: Andreas Vedeler - Petter Svensson, Jens Hoff, Max Hallgren, Mads Lyngen (46. min. Edvard Vedeler), Adam Strindö, Petter Klemetsdal (68. min. Lars Skarholm), Alagie Sanyang (55. min. Tobias Fromreide), Balal Arezou, Roman Fazi, Andreas Kvernmo

Dommer: Tomasz Jacek Napierajczyk, Kjelsås

Gult kort: Bjørnar Øvrebo, Kenneth Gundersen Hoff, Eirik Berg, Lille Tøyen, Alagie Sanyang, Asker 2