Vi vant toppkampen!!!

Det var duket for storkamp i Idrettsparken i Råde lørdag formiddag. Med direktesendt tv kamp og møte mellom nr 1 og 2 på tabellen var premissene klare. Om Råde vant ville de vært to poeng bak oss i teten. Med seier for de grønnhvite så ville de få ett forsprang på 8 poeng.

 

Vi stilte følgende:

 • Andreas Hansen

 • Peter Bernard Moen

 • Petter Stedjeberg

 • Amund Moe

 • Emil Skåksrud

 • Stian Bergh ©

 • Kristoffer Sternfoss

 • Andreas Jonassen

 • Oskar Fritzner

 • Jonas Olsen

 • Thomas Kolseth

 

De første 10 minuttene foregår litt frem og tilbake hvor lagene begynner å føle på hverandre litt. Råde kommer på noen småfarlighetet men lager ikke de helt store sjansene. Den største får de når de får en kontring og kanten deres kommer ned på siden og prøver å slå inn. Heldigvis for oss så har Amund såpass følelse i høyrefoten at han bare klarerer den 10 cm over vår egen tverrligger. Helt bevisst har Amund senere uttalt. Vi velger å ikke sette spørsmålstegn bak det.

De første 10 minuttene er som sagt ikke velspilt av noen lag. Avstandene er for store mellom leddene og begge lag får komme ganske lett til. Sikkert artig for en tilskuer, men man satt litt med hjertet i halsen som Selbaksupporter.

Men i det 11 minutt så får vi ett innkast nede ved cornerflagget. Andreas rykker seg fri inne i feltet uten at det er en eneste Råde spiller som følger han. Thomas tar kastet kjapt og finner Andreas mellom 16m og 5m, han tar ballen elegant ned, vender på en femøring og legger ballen i en flott bue inn mot mål, der har Oskar løpt seg fri og regelrett knuser en Råde spiller i lufta før han nikker ballen i en herlig bue over en sjanseløs Råde keeper. Dermed står det 0-1 til Selbak.

 

Mer eller mindre rett etter går Råde i angrep, de ruller ut på kanten og spiller ballen fint inn i midten. Det er en tellefeil i Selbak forsvarer og en Råde spiller er spik alene mot Andreas, han kommer ut og gjør seg stor som han kan. Det er nok det, Råde spilleren klarer ikke å presse ballen under tverrliggeren.

Nå er det litt stillingskrig på midtbanen. Ingen av lagene kommer til de helt store sjansene. Men det er tidvis mye fint spill fra de grønne fra Selbak. Mye fikse kombinasjoner men lite farligheter foran mål.

Råde spiller seg nok en gang gjennom selbak forsvaret rundt det 20 minutt, men Andreas kaster seg som en tiger ned og snapper ballen foran beina på Råde spilleren. 

Nå tar vi litt mer tak i kampen igjen, den bakre fireren vår triller ballen rolig mellom seg. Siden ingen presser dem, tar Petter med seg ballen ut, han ser at Thomas går på ett løp bak Råde sin linje, ballen er god men det er tre Råde spillere rundt Thomas. Han er likevel fast bestemt på å nå ballen. Det klarer han med bravur, han legger ballen tilbake til Emil som slår inn. Ballen har vei mot en råde spiller. Jonas kriger seg foran og legger ballen til Oskar som virkelig har tatt på seg danseskoene i dag. Han legger ballen lekkert tilbake i motsatt hjørne med venstre beinet sitt. Dermed er det 0-2 til de herlige grønne.

Nå er det en del småspill ifra begge lag uten at noen av lagene er farlige når de kommer. Kampen høydepunkt kommer nok når Oskar får ballen på midten og drar seg inn. Han får kjapt 1 og 2 råde spiller på seg, han spiller vegg med Sternfoss mens Julius Adamarola kommer mot han. En sylfrekk sålevending mellom beina på Julius førte til spontan jubel på tribunen. Dommeren blåser og vi går til pause på 0-2.


Vi leder 0-2 men det har vært litt rufsete og vi har mer å gå på.

2 omgang starter med at Råde prøver å sette oss litt under press. Vi legger oss litt lavere. Men det bølger fortsatt frem og tilbake. Begge lag har noen halvfarligheter men ikke noe som trengs å utdype noe særlig. Vi bytter inn Sebastian for Jonas O som har en kjenning. Så bytter vi inn Bashkim for Sebastian som også har en kjenning (!)

Råde prøver å sette oss enda mer under press. Men her er det på sin plass og berømme den bakre fireren samt Andreas. Det meste som Råde kommer med blir enten blokkert heroisk eller headet unna av våre meget gode forsvarspillere. Og det som kommer forbi dem tar Andreas enkelt.

Stian Bergh går ut for Adrian Berg.

Simen K kommer inn for Andreas

Anders Beck kommer inn for Thomas Kolseth.

Det er en del godt spill men vi mister allikevel ballen litt vel enkelt i noen situasjoner.

Så når vi endelig får holdt litt i kula og trilla litt så åpner det seg en del rom på venstre siden. Det ser selvfølgelig Emil som slår en nydelig diagonalball mot Andreas som løper kjempefort og får med seg ballen inn forbi backen og inn i 16 meteren. Når da backen velger å rive ned vårt hurtigtog på kanten så blir det en soleklar straffe.

Oskar har 2 mål og han ønsker selvfølgelig ett 3. Og det får han. Hattrick hero er ett faktum.

Nå er kampen i realiteten over og Råde kaster det de har fremover. Det spiser forsvaret vårt rått og deilig opp. Vi får en del farlige overganger hvor Råde mer eller mindre har gitt opp å jobbe hjem. Nå får midtbanen vår også mer rom og boltre seg i. Anders Beck kommer inn i 10 rollen for å spre pasninger til Adrian som nå har ett hav av rom å boltre seg i.

I dette havet av rom får Adrian endelig pirket seg forbi stopperen som tror han har full kontroll. Noe Adrian beviser til de grader. Han kommer seg forbi og alene med keeper så gjør Adrian ingen feil.

Vi vinner 0-4 over Råde i Idrettsparken. Ett resultat som vi må si oss meget godt fornøyd med.

Vi er solide over hele fjøla. Men om jeg kan trekke frem noen så vil jeg trekke frem midtstopperne våre i dag. Amund og Petter er bunnsolide og står opp i enhver duell og situasjon når vi er presset.

Når det går forbi dem så viser Andreas at han ikke har glemt gamle kunster. Autoritær og tøff i feltet. Han sprer trygghet og er veldig god.

Sternfoss på midten gjør ofte den kjipe jobben med å løpe opp og forstyrre angrepene til Råde. Han tar også tak i midtbanen i de periodene vi blir presset.

Igjen viser vi at vi har ett godt kollektiv som presser hverandre og gjør hverandre bedre på trening og i kamp. De som kommer inn gjør en meget god jobb.

Angrepet tar sin del av den defensive jobben. Det gir gode arbeidsvilkår for resten av laget.

 

Nå er det viktig å holde beina godt plantet på jorda og se fremover mot neste kamp. Det er fortsatt 10 kamper igjen og ingen kamp er viktigere enn den neste. Når det er sagt så er jeg fryktelig stolt av den jobben guttane legger ned i kamp etter kamp. Neste kamp er hjemme mot Kråkerøy. Vi synes det er veldig stas når det kommer folk for å se på. Så møt gjerne opp for å heie guttane frem

 

 

Selbak hei, Selbak hei, Selbak hei hei hei,

Sponsor

Følg oss på Facebook!

Grasrotandelen

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift