Tor Asle Kleveland slutter som sportslig leder fotball

Da er en epoke over : Tor Asle forlater Byåsen IL for denne gang. Kanskje ser vi han tilbake om noen år. Takk for mange fine år i klubben. Les oppsummering fra Tor Asle om tiden i Byåsen IL...

Takk Byåsen!

Det er en tid for alt. Og det er med stor grad av takknemlighet etter over tre tiårs virke at jeg vil benytte anledningen til å takke for meg i en klubb som har gitt meg så mange gode opplevelser både på og utenfor banen. 

Første periode var som håndballtrener i klubben fra aldersbestemte klasser i  1988 til å være trener sammen med Marit Breivik og Valeri  Putans rundt A-laget frem til 1996. Det å få oppleve både et seriemesterskap og en semifinale i Europacupen som høydepunkt var store opplevelser -før jeg tok en tur til lykkelandet i Selbu og fikk oppleve idrettslagets betydning for en helstøpt bygd.  Da jeg avsluttet mitt virke der i 1998 fikk jeg en telefon fra lederen for damelaget for fotballavdelingen som lurte på om jeg ville bli fotballtrener og lede damelaget som da spilte i 1.divisjon.  Det ble starten på en fotballperiode i klubben som varte og rakk frem til i dag 31.juli, riktignok avbrutt av en periode som trener for Ranheims herrer og Flå herrer før det ble Byåsen Toppfotball sitt herrelag og juniorlag. I samme periode ledet jeg Byåsens fotballskole over en tiårsperiode der gleden av å se og oppleve barn og ungdom i fri utfoldelse med ball i godt samspill med andre både på og utenfor banen var stor. Det ga også god kontakt med Byåsen ILs mange pensjonister som stilte opp som verter for at de unge fotballspillerne i begge kjønn skulle få det de trengte av påfyll for å få næring til neste økt. Spennvidden og samholdet i alder var et fascinerende skue og et ettertrykkelig bevis på at fotballen handler om mer enn bare å vinne.  

Som trenerutvikler og etter hvert sportslig leder i Byåsen breddefotball  har jeg blitt kjent med trenere, foreldre, spillere, styre-representanter, daglig leder og idrettslagets leder og andre representanter for klubben og idrettslaget på en måte som har dype spor. På refleksjonens alter så er det opplevelsene SAMMEN med disse som står sterkest, ikke en seier i den enkelte kampen eller Scandia cup triumf eller finale i Dana cup. Uten å bli for pompøs her så er nettopp det å være en del av noe større som gjør fotballopplevelsene til noe mer enn det vi helt kan ordlegge.  Det å få gi og bidra til at andre får gode opplevelser, utvikling, mestring og utfordringer til sin egen vekst gir mening i en verden der vi søker etter svar og kan kanskje være en grunn til et så vidt langt og vedvarende engasjement. Naturligvis vil ikke alt gå på skinner i en idrett der konkurranse er en del av gamet. Konkurranse og motstand er sunt. Debatt og diskusjoner likeså. Det skaper utvikling så lenge det er basert på sak og innenfor Idrettsbevegelsens verdier og bestemmelser.  Mediebildet er i stadig endring og ytringsfriheten er et gode. Den må brukes og ikke misbrukes. Nett-trollenes inntog i det offentlige ordskiftet ofte basert på anonymer ytringer gir også utfordringer innenfor vår idrett. Den må vi møte med et verdisett og en etikk som isteden setter dagsorden.  Det fortjener idretten og alle de som deltar på og utenfor banen -og som bidrar for å realisere Byåsens visjon om flest mulig-lengst mulig-best mulig kvalitet.    

Takk Byåsen og lykke til videre!

Sportslig hilsen Tor Asle

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift