Toppkamp mot Fredrikshald

Selbak – Fredrikshald 12-1 (5-0)

Etter en ekstremt velfortjent ferie tok vi i dag mot Fredrikshald til et realt toppoppgjør (andreplass vs tredjeplass) i høstsesongens første kamp. Etter et meget surt 3-2-tap mot nevnte Fredrikshald tidligere i sesongen, var det derfor en revansjesugen gjeng som stilte for start for Selbak denne dagen. Fredrikshald lå også med like mange poeng som oss, kun bak oss på målforskjell. Ellers hadde værgudene bestemt seg for å servere Selbak Stadion de samme spilleforhold som vi trives så godt under. Hadde man plassert en vindmølle i midtsirkelen, ville den generert nok strøm til å forsyne hele Spydeberg med strøm en hel sensommer.  Værforholdene var derfor langt unna det vi kjenner så godt igjen i Vikingarnas Blue Hawaii – med andre ord en perfekt ramme for en velspilt fotballkamp, slik det vanligvis er i 6. divisjon. 

Vi stilte med følgende ellever i 4-2-3-1:
Andreas Hansen
Emil Skåksrud
Adrian Berg
Amund Moe
Ola Jamissen
Bashkim Osmani
Harald Norgren
Oskar Fritzner
Andreas Jonassen
Simen Kristiansen
Sebastian Engsmyr

Kampen skulle egentlig begynne 20:15, men ettersom dommeren hadde glemt kampen, kom vi ikke i gang før 20:35. Som kompensasjon sa dommeren vi kunne ”kjefte mer uten at jeg gir kort”, men alle som kjenner Selbak 2 vet at dette laget, og da spesielt Jonas Pedersen, er særdeles sympatiske og konstruktive i våre diskusjoner med dommeren. Vi så oss derfor ikke nødt til å benytte oss av tilbudet. 

Vi ble enige om å ta kontroll om kampen fra første minutt, og det var derfor ikke unaturlig at Fredrikshald skapte nesten alle sine ”sjanser” i løpet av de første fem minuttene. Likevel er vi aldri skikkelig truet, og det tar ikke mange minuttene før vi tar totalt over. 

Etter sju-åtte minutter kombinerer Baskhim og Ola fint på venstrekanten. Magne Olsen roper fra sidelinjen at Sebby må komme på bakre. Nøyaktig 3,8 sekunder senere sender Sebby oss i føringen på bakre stolpe. Fint legg av Ola, og coaching i verdensklasse. 

Få minutter senere kommer Oskar i fint driv på høyresiden, før han velger å slå en lang crossball til Bashkim. ”For en totalt unødvendig pasning”, konkluderer benken. 5 sekunder senere har Bashkim ekspedert pasningen i mål, og vi leder 2-0. ”En flott assist”, konkluderer de samme selvutnevnte fotballekspertene. 

Litt senere tar Emil med seg ballen ned til linja, finter som Raymond Kvisvik for 25 kilo siden, og legger inn mot første. Der kommer Oskar som Brian West i storhetstiden, og setter sikkert inn 3-0. 

Nå er vi gode, og spiller fin fotball. Siako og Høiden har kommet inn for Oskar og Sebby, og duoen kombinerer umiddelbart. Høiden finner Siako foran kassa, som sikkert setter 4-0. Siako ble for øvrig sett samtidig som han øvde på feiringer på sidelinjen før han kom inn, så det var tydelig at scoringen var visualisert på forhånd. 

På benken blir plutselig Morten Skåksrud tatt i å være på snapchat under kampen. Skåksrud påstår han sendte snap til Lasse Trulsen, for å oppdatere trenernomaden om resultatet. At Lasse Trulsen har snap tror vi dog rett og slett ikke på, så hvem det ble snappet med forblir et mysterium. 

Rett før pause finner assist-Simen Andreas, og vi går til pause med en 5-0-ledelse. 

Like før kamplederen blåser av for pause, bes Harry Kure, Jonas Pedersen og Fredrik Wisur Hansen om å varme opp. Spesielt Jonas Pedersen var det knyttet store forventinger til. P har via snapchat-rapporter pleid kjærligheten eksemplarisk i sommer, men ryktene gikk om han hadde slurvet med egentreningen. Gud, hvordan de ryktene skulle bli tilbakevist. Mer om det senere. 

Etter at lysene, som ble skrudd av i pausen, skrudde seg på igjen, var vi klare for de siste 45. Vi ble i pausen enige om å fortsette den gode defensive jobben vi hadde gjort i første omgang. Vi lå nemlig til tider tettere samlet enn lårene til Mor Theresa, og de første 45 ryddet vi enkelt unna det som kom seg gjennom midtbaneleddet vårt. 

Ingen ble derfor overrasket da Fredrikshald reduserte til 5-1 etter 46 minutter. Et meget vakkert skudd som gikk i en utakbar dupp over Andreas i Selbak-buret. 

Av dette målet, ble tydeligvis noen inspirert. Fem minutter senere, får P tak i ballen på MINIMUM 35 meter. Den karismatiske fotballederen bestemmer seg for at kveldens vakreste mål ikke skal gå til Fredrikshald, og strekker vristen. Bom. Tverrligger, ned på strek, og opp i nettaket. Vi på benken tror vi har fått syre i øynene, men da en fullstendig overlegen og cocky P snur seg mot benken med tidenes mest selvtilfredse blikk, er det ikke lenger noen tvil. Mannen har scoret et vanvittig mål, og gjort ryktene om sviktende egentrening til skamme. For å holde deg noenlunde nede på bakken, er det verdt å nevne at du begynner å bli grå i håret. Men for all del – fint mål, sølvreven. 

Etter P-oppvisningen resignerer forståelig nok Fredrikshald. De skjønte nok selv at dette ikke var deres dag, når Selbaks nr 10 henter fram slike kremmerhus. Oskar satte først inn 7-1 og 8-1. På 8-1 bryter Wisur ballen fra sin backposisjon, spiller inn til Oskar, som banker ballen i krysset fra 20 meter. Wisur blir overlykkelig over eget bidrag til den livsviktige 8-1-scoringen, og spontanroper et høyt jubelbrøl. 

9-1-målet er et av de rareste noensinne. Siako mottar ballen inne i 5-meteren, og tar en skuddfinte. Keeperen, tydeligvis lei av å redde (?), gidder ikke kaste seg, men flytter seg bare til siden, slik at Siako bare kan spasere inn 9-1. 

Etter dette må referat-skriveren forlate kampen, ettersom han er alene hjemme, og måtte derfor hente pizza på Selbak Pub før det stengte klokka 22:00. Derfor blir det litt mindre beskrivende referat på de siste tre scoringene. Spicy summer anbefales uansett. 

10-1. Oskar, assist Andreas
11-1 Simen, assist Sebby
12-1 Gaselle-P, assist Sebby. 

3 poeng, ogg helt til slutt:
Selbak hei, Selbak hei, Selbak hei hei hei

Sponsor

Følg oss på Facebook!

Grasrotandelen

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift