Siste seriekamp før ferien endte dessverre med 0-7-tap borte mot Moelven for Farts herrelag.

Moelven – Fart 7 – 0

Laget (1-4-2-3-1) Magnus – Eugene, Sami, Jan Åge, Berget(Lien) – Myhre, Blerim(Kim) – Haytam, Simen, Moa(Arnseth) – Thorsteinsen(Rune).

Fartgutta var enige om at det handlet om vilje i vårsesongens siste kamp, og det viste gutta til gangs i førsteomgang. Det gleder et trenerhjerte å se at gutta svarer på tiltale! Vi vinner flere dueller, evner å åpne opp Moelven i starten av kampen, og det kunne – eller burde – stått 0-1 på resultattavla. Ett av eksemplene når Myhre crosser skrått ut mot vår venstreside fra lavt i banen, og Moa får nok ”for god tid” alene mot Moelvens unge og lovende sisteskanse Hippe Fagereng som med fin balanse avverger.

Det skal sies at også hjemmelaget hadde sine sjanser i starten av kampen, men oppofrende duellspill bak og noe upresise modøler gjorde at det stod 0-0 første fem minuttene. Dessverre er vi både uheldige og udyktige etter drøye seks minutter, da Moelven angriper vår høyreside. Upressa får de legge inn, og deres heading sentralt på ca 9 meter går via hofta til en Fartspiller. Aas utspilt, og hjemmelaget går i ledelsen.

Etter 12 minutter spilt, får Fart sin andre klare 100%-sjanse. Innlegg fra høyresiden, og banens minste gigant av størrelse, Moa, går i duell med keeper og en forsvarsspiller. Keeper bommer, og ballen spretter inn mot bakre stolpe. Dette er det vi snakka om før kampen! Vilje, engasjement og trøkk. Moa, som nok aldri ville vunnet selve hodeduellen, kommer inn i bana og presser frem feil hos hjemmelaget. Slik skal en Farting opptre! Dessverre for vår del kommer Simen – som skal ha skryt for løpet – akkurat for sein, slik at hans flikk på ball stryker utsiden av den bakre stolpen. Dette har vi slitt med i hele vårsesongen, marginene mot oss i flere av de avgjørende øyeblikkene.

Utover i førsteomgang er det vertene som overtar initiativet i kampen, og de presser frem større avstander i vårt lag. Dette som følge av gode, komplementære bevegelser hos modølene, men også at vi blir for jagende og fremoverrettet ved hver ballvinning. Misforstå meg rett her, dere som følger oss, vi ønsker å være fremoverrettet og offensive ved ballvinning. Men enkelte ganger – som på dette tidspunktet i kampen – er det lurere å vende spillet og bearbeide til vi har fått flyttet opp flere spillpunkter foran ballfører. Vi mister ball litt for ofte som følge av dette, Moelven har flere gode sjanser, og det er kun en solid Aas på keeperplass som avverger et par til i sekken.

Pausepraten var positiv og god denne varme sommerkvelden. Det stod ”kun” 1-0, vi hadde satt de på flere prøver, så her var det muligheter! Likevel var det vertene som økte sin ledelse til 2-0 i andreomgang, og det på en spesiell måte. Vi har ball på deres halvdel, og er i ferd med å vende spill. Så kommer en moelvspiller hardt i ryggen på vår ballfører. På ball, ja, men meier ned vår spiller i samme slengen. Alle, ja jeg tror faktisk også at modølene selv, hadde ventet et pipeblås her. Men istedenfor kontrer vertene, og det står 2-0. Dette blir vendepunktet i kampen, slik jeg ser det. Ikke at det er dommerens feil at vi taper kampen klart, men det er tungt for et lag som sliter å få scoring i mot på noe som ikke skulle vært en sjanse engang. Vi mister konsentrasjon, og når vi ikke har fysikk til kollektivt å holde hele kampen i sommervarmen, blir det tungt. Og det er i denne konteksten at Modølene setter opp tempoet, og ketsjup-effekten blir et faktum.

3-0: Upressa innlegg nok en gang, på bakre. Vår debutant Eugene – som Fart vil nyte godt av fremover – er uheldig og stupheader ballen i egne masker.

4-0: Innlegg med for dårlig press av oss, en modøl får stå alene og heade. God redning av Aas, men dessverre for han og laget, er det en modøl alene også på returen.

5-0: Nok en gang ball-watch i feltet, tar ikke ut markering i boks.

6-0: Vi mister markering på bakre i feltet, og Moelven setter enkelt ballen i mål.

7-0: Evner nok en gang å ikke ta ut markering i boks, og den enslige modølen på sju meter sentralt foran mål kan enkelt heade ballen i mål.

Som om ikke dette var nok, har Aas også i andreomgang flere kvalifiserte redninger. Og om dere tror det eller ei, jobbet vi både mandag og onsdag med boksspill på treningene. En ting er at vi møter god motstand i årets Kretsliga, et nivå som mange av våre spillere ikke har spilt på tidligere, men det er mye vi kan ta tak i selv her, gutter. Individuelt og kollektivt. Som trener innrømmer jeg at jeg er litt rådløs. Men vi må starte med å få flere treninger med objekter fra startelleveren på plass. Dessverre var flere av våre spillere sengeliggende med magevirus som kom i begge ender i uka som var, og det ble også spydd i pausa i garderoben, så slik sett er jeg fornøyd med mentaliteten disse viser.

Vi takker Moelven så meget for kampen, og ønsker de lykke til videre på poengsferden til høsten. Så må både spillere og støtteapparat bruke ferien godt, til å lade batterier for å komme sterkere tilbake i slutten av juli. Den 28.juli reiser vi til Engerdal for en hard fysisk test, og da er det dumt å komme tilbake i dårlig form, karer. Vi har vist at vi har et høyt bestenivå! Så gjelder det å luke vekk det begredelige lavnivået vi har vist. Der er jeg mitt ansvar bevisst.

Fredfull sommer, Fartinger!

M.A.Overmo

Kommentarer


       

Farts org.nr. er 975341135