Ubeseiret i juni - tar ferie på trygg plass

A-laget har til de grader imponert i de siste fem kampene. Les referat og se bilder fra kampen her.

Av: Michael Bekke
Foto: Henning Lillejord

Norsk Tipping Ligaen avd.3
Lura – Staal (1 - 2) 3 - 2
Målscorere: 1 - 0 Sander Bjørnå 6, 1 -1 Lars Edvard Danielsen 15, 1 – 2 Even Østensen 42, 2 – 2 Alf Jakob Aano 78, 3 – 2 Erlend Gudmestad 86
Luras lag: Eskil Leinebø, Daniel Jacobsen (Johannes G. Eide 71), Sander S. Grelland, Jan Fabiano Kristiansen, Michael Bekke (Ole Andre` Nordahl 79), Jose Alejandro Valecillos Marcano, Eirik Indredavik, Jules Sambou, Sander Bjørnå Alf Jakob Aano (Jose Alberto Valecillos Marcano 89), Vetle Høivik (Erlend Gudmestad 71).

Allerede torsdag kveld var det duket for ny hjemmekamp for Lura, kun tre dager etter at alle poengene glapp på overtid borte mot Viking 2. Denne gang var det Staal som gjestet Lura stadion. Det var to lag i forskjellig formutvikling som møttes. Lura hadde vist positive takter i de 4 siste kampene, mens Staal hadde vist motsatt trend.
I første omgang kunne man likevel ikke skimte noe av dette.

Første omgang

Lura åpnet godt, og det gikk ikke mer enn 6 minutter før det stod 1 – 0 til hjemmelaget. Lura rullet opp et flott angrep på høyresiden. Høyre back, Daniel Jacobsen, kom ned langs siden og fikk slått et godt innlegg. Sander Bjørnå, som har vist fin form i det siste, tok et diagonalløp mot første stolpe og satte ballen elegant i mål. De ti første minuttene var Lura det desidert beste laget, men etter dette var det laget fra Jørpeland som styrte det meste av det som skjedde i første omgang. Staal utlignet til 1 – 1 i det 15 spilleminutt. Etter scoringen fikk Staal blod på tann. De styrte spillet, spilte god fotball, mens hjemmelaget virket litt passive og preget av utligningen. Rett før pause gikk Staal opp i en fortjent ledelse. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1 – 2 til Staal.

Jan Fabiano Kristiansen, Lura IL

Andre omgang

Lura kom ut som et nytt lag da dommer Cosmin Dima blåste i gang andre omgang. Hjemmelaget kom ut med en helt annen entusiasme og ikke minst trøkk i duellspillet. Det førte til at kampbildet endret seg. Nå var det Lura som førte kampen og skapte farligheter på farligheter. Etter flere store sjanser kom endelig den forløsende scoringen. Lura fikk tildelt et frispark helt ute ved dødlinja. Michael Bekke slo en perfekt dødball, og hvem andre en form-spiller, Alf Jakoc «Affi» Aano, steg til vers og headet lekkert inn en fortjent og etterlengtet utligning.
Etter scoringen fortsatte Lura å kjøre på, og da innbytter Erlend Gudmestad satte inn 3 – 2 i det 86 spilleminutt kokte det blant publikum på Lura Stadion. Lura hadde nok en gang klart å snu en kamp etter pause, men skulle de nå klare å holde helt inn?

Jubel i Lura-Staal 3-2

Kynisme

I det 88 spilleminutt fikk Lura-spiller Jules Sambou marsjordre av dommer Cosmin Dima. Sambou var uheldig da han skulle klarere ballen, og traff en Staal-spiller i ansiktet og det var ingenting å si på det røde kortet. Dermed var Lura redusert til ti mann i slutt minuttene. Lura opptrådde kyniske i sluttminuttene og klarte å stå imot den lille sluttspurten til Staal, og en ny seier var et faktum.

Lura-Staal 3-2, Vetle Høivik

Tar ferie på sikker plass

Lura tar nå ferie på sikker plass på tabellen etter at de nå passerte Staal på tabellen. Hvem skulle trodd det for fem kamper siden? – Denne seieren smakte bare så innmari godt og må sies å være fult fortjent etter den andre omgangen. Staal var det desidert beste laget i første omgang, men i andre omgang er det kun ett lag på banen. Da skaper vi sjanser på sjanser, og derfor var det en befrielse da vi først fikk 2 – 2 og ikke minst 3 – 2 kun få minutter etter. Nå tar vi ferie på sikker plass på tabellen, og det står det respekt av etter den vanskelige starten som vi fikk, sier Lura-trener Øystein Elvestad.

Lura tar altså nå sommerferie i noen uker og neste kamp for de grønne er borte mot Brodd på Midjord, onsdag 26 juli klokken 18.00.

Lura-Staal 3-2,

Lura-Staal 3-2, Sander Bjørnå

Lura-Staal 3-2,

Lura-Staal 3-2, Alf Jakob Aano

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift