Våg-lag i Sør Cup finaler

Både Våg G14-1, J14-1 og G16-2 representerte i finaler under årets Sør Cup. Se resultatene, og hvordan det gikk med alle de andre Våg-lagene i turneringen også.

Bildet over: Spillere og trenere på G14-1 etter det knepne tapet for Ull/Kisa i finalen på Sparebanken Sør Arena.

Vi noterer først at alle utviklingslagene våre avanserte til A-sluttspillene. I tillegg konstaterer vi at to 12-årsgrupper som deltok i 13-årsklassen fikk verdifull erfaring på litt høyere nivå enn til vanlig.

G14-1 med trener Joachim Eriksen i spissen tok seg helt til A-finalen i sin klasse. Sterke prestasjoner og en fightervilje det luktet svidd av, gjorde kål på de fleste - unntatt Ull/Kisa.
Det startet med at Bønes, Randesund 2 og Staal Jørpeland fikk kjørt seg i puljespillet. 3 strake seire sørget for førsteplass i pulja, og danske Støvring på andre banehalvdel i kvartfinalen. Til tross for et markant overtak i banespill, ble det med én Våg-scoring etter 2 x 20 minutter. Målet var forøvrig et mønsterangrep, der gjennombruddet på venstresida endte med innlegg og kontrollert bredside i mål.
Støvring var noe mer med i siste halvdel av kampen, og utliknet da også på et frispark fra 20 meter. Kampen gikk derfor til en superspennende straffesparkkonkurranse, der guttene våre til slutt dro det hele i land med en 6-5 seier.
I semifinalen litt senere på dagen ble erkerival Randesund slått 2-1 på "golden goal". Det var ekstatiske scener på Moseidmoen da dette skjedde i ekstratida, og resultatet viser at gutta har tatt noen steg i riktig retning i løpet av denne sesongen. Grunnlaget for seieren lå, i følge trener Eriksen, i en utrettelig jobbing fra hver og en spiller utpå der. Randesund ble rett og slett kjempet ut av stilen.
Onsdagens finale mot Ull/Kisa var av det spennende slaget. Den direktesendte Fvn-TV kampen (du kan se opptak fra kampen her) ble til slutt vunnet av Ull/Kisa etter en rakett av et langskudd i første omgang. Likevel: Guttene våre skal ha all honnør for helhjertet innsats, og kampen stod og vippet helt til siste fløytesignal. Uansett: Grattis gutter!

J14-1 imponerte også i årets utgave av Sør Cup. I puljespillet var laget suverene, og med sine 9 poeng på tre kamper, samt en overbevisende målforskjell på 9-0 etter å ha valset over motstandere som Lyn, Smørås og Vindbjart, avanserte jentene til semifinale mot Staal Jørpeland.
I den kampen måtte jentene gi tapt for overmakten. Det endte nemlig med en knepen 2-1 seier til vestlandsjentene. I følge trener Kine Mellemberg fikk ikke jentene ut sin fulle potensiale i denne kampen, og dermed gikk det som det gikk. Under normale omstendigheter vinner Våg oftere enn Staal Jørpeland ved innbyrdes oppgjør. For ordens skyld nevner vi at Staal Jørpeland vant finalen komfortabelt 2-0 over Sørumsand.
Bronsefinalen på onsdag var av det overbevisende slaget. Klepp ble slått 3-1, og jentene kunne heve trofeet for 3. plassen på Kristiansand stadion etter kampslutt. vi er stolte av den jobben Kine og trenerapparatet gjør rundt jentegruppene våre i ungdomsfotballen, og ser fram til å høre mer fra den kanten i tiden som kommer. Grattis, jenter!

Juniorlaget vårt avanserte til A-sluttspillet etter uavgjort mot Randesund 2, tap for Fløy og seier mot Dale/Vaksdal. Andreplassen i pulja førte til kvartfinale mot Randesund 1. Her ble det full stopp, og kampen endte med overbevisende 5-0 til de grønnkledte fra andre sida av Varoddbrua.

G16-1 endte som nummer to i pulja, og avanserte med det til A-sluttspillets 1/8 finale. Kampen mot Stathelle var jevnere enn resultatet skulle tilsi, men det ble en brå cupslutt for guttene etter 3-0 til de gulkledte fra Telemark.

G16-2 endte som nummer tre i pulja, og gikk dermed til B-sluttspillet. Ikke så dumt egentlig, med tanke på den videre kamputviklingen. Ofte er det stas å gå til A-sluttspillet, med det stopper gjerne opp i første utslagskamp, og da er det jo slutt. Våre gutter fra G16-2 gikk like godt hele veien til finalen i B-sluttspillet. Gode motstandere som Mjøndalen og Drøbrak/Frogn ble slått i henholdsvis kvart- og semifinale, mens finalemotstander og klubbsammenslåtte Fagernes/Aurdal/Leira ble litt for sterke og vant et spennende finaleoppgjør 4-3. Vi gratulerer guttene med strålende innsats, og vel gjennomført turnering.

I 15-årsklassen deltok Våg med ett lag. Det endte med andreplass i pulja, og dermed også her avansement til A-sluttspillet. her var våre gutter uheldige og møtte Støvring 1 fra Danmark. Det ble utklassingssifrene 8-0 i favør av danskene, men det skal også sies at Støvring tok seg hele veien til finalen og like godt vant den 2-0 mot Bjarg.

Det andre 14-årsguttelaget vårt gikk til B-sluttspillet og tapte til slutt knepent 4-3 mot Lysekloster/Nore Neset i 1/8 finalen.

I 13-årsklassen hadde vi med to 13-årsgrupper, samt 2 hospitantlag fra 12-årskullet vårt. G13-1 gjorde det best, og avanserte til 1/8 finalen mot Ullern, der det ble tap 0-3. Ullern gikk for ordens hele veien til finalen og vant den overbevisende 4-1 mot Ull/Kisa. G13 Andøya (12-årsgruppe) tapte 8-1 for Våg 1 i 1/16 finalen. Den andre 12-årsgruppa ble sist i pulja, og røk deretter ut i B-klassens 1/16 finale vestlandske Klebe med sifrene 0-3. Uansett, dette var veldig verdifull kamperfaring fra en årsklasse opp for de av spillerne på 12-årskullet vi definerer som modne nok til å få den utfordringen.
G13-3/4, en sammenslåing av negge ressurslagene på dette årskullet, tok seg også til B-sluttspillet. Cupeventyret tok slutt i 1/8 finalen mot Halsen. Et knepent tap 4-3 for en hardt kjempende Våg-gjeng.

I tillegg til disse ungdomslagene doltok også en rekke av klubbens barnelag i Sør Cup.

 

Generalsponsor

Våg FK på YouTube

Fair Play

Grasrotandelen

 

Våg FK på Facebook

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift