Slo tilbake, men glapp på overtid igjen

Enda en trepoenger glapp på overtid, da A-laget gjestet Viking 2.

Norsk Tipping Ligaen avd.3
Viking 2 - Lura (1 - 0) 2 - 2
Målscorere: 1 - 0 Robin Alexander Shroot 25, 1 -1 Vetle Høivik 50, 1 – 2 Sander Bjørnå 65, 2 – 2 Liban Ali Abdi 90
Luras lag: Eskil Leinebø, Daniel Jacobsen, Sander S. Grelland, Jan Fabiano Kristiansen, Ole André Nordahl, Jose Alejandro Valecillos Marcano (Erlend Gudmestad 90), Simen Vedvik (Eirik Indredavik 45), Jules Sambou, Sander Bjørnå (Jose Alberto Valecillos Marcano 87) Alf Jakob Aano, Vetle Høivik.

Mandag ettermiddag tok Lura den korte turen bort til Viking stadion for å møte Viking 2.
Lura ankom Viking stadion med en god dose selvtillit etter gode prestasjoner i det siste og det var et tent Lura-lag som var klare til å måle krefter mot et Viking 2-lag bestående av flere A-lagsspillere.

Første omgang

Viking 2 hadde ballen mye, men slet med å komme til store muligheter. Lura lå godt organisert, og fikk flere gunstige overgangsmuligheter, men slet til tider med presisjonen i pasningsspillet. Den første scoringen kom til de mørkeblå ved Robin Shroot. Flere mål ble det ikke i første omgang, og dermed gikk Viking 2 til pause med en 1 – 0 ledelse.

Andre omgang

Da andre omgang startet var det tydelig å se at Lura hadde hatt en god pauseprat. Lura-spillerne var mer på hugget og tok nå vare på de gode overgangsmulighetene som laget fikk. Pasningene opp mot spissene Alf Jakob Aano og Vetle Høivik var mer presise, og det førte til at Lura kom etter med mer folk i angrep.

I det 55 spilleminutt kom utligningen. Daniel Jacobsen slo en god dødball som ble headet tilbake i feltet av midtstopper Sander S. Grelland. Foran keeper dukket Vetle Høivik opp og fikk kriget ballen over streken etter mye klabb og babb inni Vikings 5-meter. Etter målet endret kampbildet seg. Lura spilte på seg selvtillit og rullet opp flere gode angrep. Sander Bjørnå var nære på å sette inn en scoring etter 60 minutter, men ballen snek seg på utsiden av stolperoten.

Kun fem minutter senere var nevnte Bjørnå frempå igjen. En opplagt Jose Alejandro Valecillos Marcano kom seg fint rundt på høyrekanten og fikk slått et fint innlegg. Inni boksen hadde Sander Bjørnå plassert seg lurt, fikk ballen, og plasserte den kaldt nede i hjørnet for Vikings sisteskanse. Lura hadde nå snudd kampen.

Viking 2 fortsatte å prøve, men Lura lå kompakt og godt defensivt og hadde god kontroll på det meste som kom.

Tre poeng ble til ett

Lura så ut til å kontrollere inn tre særdeles viktige poeng, men slik gikk det ikke. I det 94 spilleminutt fikk Viking 2 en feil idømt corner. Viking 2 flyttet fram alt de hadde av spillere, inkludert keeper. Da skjedde det som ikke skulle skje. Viking 2 fikk satt ballen i mål til Lura-spillernes store fortvilelse. Vikings keeper løp en av Lura sine forsvarere over ende og skulle blitt avblåst for frispark, i stedet fikk en mørkeblå spiller stå mutters alene og pirke inn utligningen.

– Utrolig surt, spillerne står opp og gjør en fantastisk andre omgang. Så skjer det igjen for andre gang på tre kamper. Vi slipper inn baklengsmål på overtid av overtiden, sier Lura-trener Øystein Elvestad.

– Nå skal vi slå tilbake på direkten med tre poeng mot Staal på torsdag. Gjør vi det tar vi ferie på sikker plass, noe som også er målsetning etter den dårlige starten vi fikk, fastslår lagleder Jamie Cowling.

Neste og siste kamp for Lura før ferien er altså hjemme mot Staal Jørpeland, førstkommende torsdag klokken 19.00. Lura håper å se nettopp deg på stadion. Vel møtt.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift