Vårens siste mot Åkra i morgen

Herrelaget spiller sin siste kamp før ferien. Får en vanskelig oppgave mot Åkra hjemme på Idrettssenteret i morgen. Laget kan stå med kun et poeng etter vårsesongen.

Bilde: Det har vært en vanskelig vårsesongen for trener Alf Trygve Velde og Avaldsnes i 4. divisjon

Avaldsnesherrene kan stå foran en liten «skrekkhistorie» dersom laget ikke hamler opp med topplaget Åkra i sesongens siste vårkamp på Idrettssenteret på onsdag. Det har vel aldri hendt før i klubbens historie, at A-laget har stått med kun ett poeng til ferien, men det er et faktum dersom ikke våre gutter slår til med seier over naboen lengre sør på øynå.

-Det er ikke kjekk lesning, innrømmer da også trener Alf Trygve Velde. Han og guttene har opplevd å bli utspilt i flere av seriekampene, men har samtidig vist at det bor noe i det unge manskapet med å spille flere gode omganger i enkeltkamper. Men stabiliteten har manglet så langt.

- Vi har ikke vært flinke nok til å stå kampene helt ut. Ofte har guttene gitt opp når vi kommer under. Det blir ofte slik når en går på tap etter tap, da ender selvtilliten på bunn, sier Velde, som er klar på at det må inn forsterkninger på Avaldsnes før høstsesongen starter

- Men det er ikke helt enkelt, sier Velde, og fortsetter: - Vi har jobbet med å forsterke laget i lengre tid, men det er en vanskelig oppgave slik vi ligger an. Vi trenger 2-3 nye spillere med rutine. Da skal vi ha muligheter til å berge plassen, for selv med kun ett poeng, er det ikke så langt opp til andre lag som ligger i bunnsjiktet på tabellen.

Utover vårsesongen har det også blitt færre spillere på trening, noe som også senker kvaliteten. Til høsten er trolig Einar Utvik Jr. tilbake på laget, forhåpentligvis kan han være ny inspirasjonskilde og sprøyte fart og entusiasme inn i laget. Men «en svale gjør ingen sommer», og selv om storscoreren helt sikker kommer til å sette sitt preg på laget, må det også et kollektiv løft til.
Kampen mot Åkra spilles på Idrettssenteret i morgen, onsdag 28. juni, og starter kl. 19.00.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift