Juniformen fortsetter

A-laget har på ingen måte tatt sommerferie. I helgen ble overraskelseslaget Madla slått på Lura stadion.

Av: Michael Bekke
Foto: Henning Lillejord

Norsk Tipping Ligaen avd.3
Lura - Madla (1 - 0) 2 - 1
Målscorere: 1 - 0 Alf Jakob Aano 34, 1 -1 Thomas Leidland 48, 2 – 1 Vetle Høivik 55

Luras lag: Eskil Leinebø, Jan Fabiano Kristiansen, Sander S. Grelland (Daniel Jacobsen 16), Johannes G. Eide, Ole Andre` Larsen, Jose Alejandro Valecillos Marcano (Anders Schrøder 95), Simen Vedvik (Michael Bekke 88), Jules Sambou, Sander Bjørnå (Jose Alberto Valecillos Marcano 80) Alf Jakob Aano (Erlend Gudmestad 88).

Fredag kveld tok Lura imot Madla til lokaloppgjør hjemme på Lura stadion. Lura har klart å snu en vanskelig trend, de har spilt godt de siste kampene og håpte på at den medisinen også skulle vare mot Madla.

Vetle Høivik, Lura IL

Frisk åpning
Kampen startet friskt, det var mye dueller og to lag som helt klart skulle ut å gå for tre nye poeng. Madla fikk ha ballen mest, noe som også var Lura sin strategi før kampen. Gang etter gang skjedde det som Lura-trenerne, Øystein Elvestad og Michael Bekke, hadde forespeilet seg på forhånd. Madla kom rundt på siden og ble tvunget til å enten gjøre dårlige pasningsvalg eller så ble innleggene slått upresist. Lura på sin side var farlige på hurtige overganger og kombinasjonsspill fremover i banen.

I det 34 spilleminutt fikk Lura corner. Innbytter Daniel Jacobsen slo en god dødball, og hvem andre en Alf Jakob Aano steg til vers. Den tidligere Madlaspilleren gikk høyt og headet kontant inn 1 – 0 til hjemmelaget. Resten av førsteomgangen bar preg av samme kampbildet som nevnt ovenfor. Det skal legges til at Lura presset på for en 2 – 0 scoring like før pause. Vetle Høivik ble stående mutters alene på 14 meter, men ballen snek seg utenfor stolpen til Madla keeper, Gramos Gashi.

Lura-Madla 2-1

Madla svarte
Etter pause kom Madla ut enda litt høyere i banen. De fikk vendt spillet mer, og fikk slått innlegg fra bedre posisjoner mot sine to hode-sterke spisser. Allerede i det 48 spilleminutt fikk Madla målet de jaktet ved en corner. Dermed var kampen helt åpen igjen, og stod og vippet. Lura fortsatte å vise vinnervilje og var livsfarlige på overganger. I det 55 minutt ble det slått et innlegg og Ali Marcano fosset frem mot første stolpe og kom først på ballen. Madla-forsvareren var på etterskudd og måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Marcano. Staffe til Lura, som Lura-spiss og toppscorer Vetle Høivik banket sikkert i mål, dermed 2 – 1 ledelse til Lura.

Resten av kampen bar preg av at Madla hadde ballen mest, pompet lange baller og innlegg, men Lura mannskapet stod godt imot slik de har gjort i de siste kampene. Lura hadde flere ganger muligheten til å punktere kampen, men ballen ville seg ikke mål. Dermed så tok Lura en meget viktig tre-poenger og har nå vist at de virkelig blir å regne med fremover.

Neste kamp for Lura er borte mot Viking 2, mandag 26.06.

Lura-Madla 2-1

Lura-Madla 2-1

Lura-Madla 2-1

Lura-Madla 2-1

Lura-Madla 2-1

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift